Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radio Bujanovac ide u drugi krug privatizacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

27. 08. 2015.

Izvor: UNS

Radio Bujanovac ide u drugi krug privatizacije

Privatizacija Javnog preduzeća "Radio Bujanovac" proglašena je neuspešnom jer nije dostavljena nijedna prijava za učešće u javnom nadmetanju. Ukupna procenjena vrednost kapitala i početna cena ovog medija u prvom krugu privatizacije bila je 31.655,55 evra.

Radio Bujanovac ima 25 zaposlenih jer je njih 13 potpisalo socijalni program, a troje je svojevoljno napustilo ovu medijsku kuću.

„Prostorije u kojima radimo pripadaju opštini, tako da bi budući kupac morao da plaća kiriju, a to mu nije isplativo. Pet radnika ima pravo na besplatne akcije i ako se u drugom krugu ne javi niko od zainteresovanih kupaca za naš medij, formiraćemo akcionarsku društvo i nastaviti da radimo. Konkurisaćemo za projekte na konkursima Ministarstava i lokalnim konkursima, a nadamo se da ćemo imati i prihode od reklama“, rekao je za UNS direktor Radio Bujanovca Ademi Hajredin.

Podsećamo da je Agencija za privatizaciju do sada raspisala 50 Javnih poziva za prodaju medija, 20 je uslovno prodato, dok 27 ide u drugi krug privatizacije.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi