Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radio Bela Crkva dobio novog vlasnika, Radio Odžaci ide u drugi krug privatizacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

26. 08. 2015.

Izvor: UNS

Radio Bela Crkva dobio novog vlasnika, Radio Odžaci ide u drugi krug privatizacije

Radio Bela Crkva prodat je prvoplasiranom ponuđaču Jovici Burkiću za 19.000 evra, što je za 316 evra više od početne cene, saopštila je Agencija za privatizaciju. „ U našem radiju ima petoro zaposlenih, od kojih će dvoje uzeti otpremnine. Ne znamo ništa o novom vlasniku, kao ni šta će biti sa nama po njegovom dolasku“, rekao je za UNS direktor Radija Bela Crkva Radojica Mali.

 

Agencija za privatizaciju će sa proglašenim kupcem moći da zaključi Ugovor o prodaji kapitala ovog medija nakon što dobije pozitivna mišljenja Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medija o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora.

Privatizacija Radija Odžaci proglašena je neuspešnom jer nije dostavljena nijedna prijava za učešće u javnom nadmetanju, saopštila je Agencija.

“Imamo 9 zaposlenih, među kojima su tri novinara koji rade na srpskom i tri na jezicima nacionalnih manjina. Troje radnika će uzeti otpremnine, dva novinara i jedan kurir. Procenjena vrednost našeg radija je realna jer imamo zgradu od nekoliko stotina kvadrata koja se nalazi u samom centru i sajt na kojem objavljujemo vesti svakodnevno, što nema nijedan radio u našoj zemlji”, rekao je za UNS direktor Radio Odžaka Zoran Lukić.

Procenjena vrednost kapitala i početna cena ovog radija je 37.567,24 evra.

Podsećamo da je od 50 objavljenih Javnih poziva od strane Agencije za privatizaciju, do sada 18 medija uslovno dobilo nove vlasnike, a 27 idu u drugi krug privatizacije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi