Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Javno preduzeće za informisanje "Šumadija" i Radio Han dobili nove vlasnike, JIP "Bačka Topola" ide u drugi krug privatizacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

24. 08. 2015.

Izvor: UNS

Javno preduzeće za informisanje "Šumadija" i Radio Han dobili nove vlasnike, JIP "Bačka Topola" ide u drugi krug privatizacije

Za Javno preduzeće za informisanje „Šumadija“ iz Aranđelovca u čijem sastavu se nalaze radio i televizija dostavljene su dve ponude, a nakon javnog nadmetanja Komisija je Sašu Jankovića iz Aranđelovca proglasila kupcem ove medijske kuće, saopštila je Agencija za privatizaciju.

 

 

„Šumadija“ je prodata za 34.000 evra, što je za 2.619,62 evra više od početne cene.

„Bilo je zaposleno 22 radnika i svi su uzeli otpremnine, a potpisali smo ugovor da radimo do 1. septembra. Razgovarali smo sa novim vlasnikom i rekao nam je da su mu potrebni radnici, ali ne i da li će i koga od nas ponovo zaposliti“, rekla je za UNS direktorka ove medijske kuće Nevenka Popović.

Radio Han prodat je jedinom ponuđaču - Milošu Diniću iz Vladičinog Hana za 8.230 evra.

„U prvoj fazi otpremnine je već uzelo petoro radnika, a za ostalih pet, uključujući i mene, su takođe obezbeđene otpremnine.  Postoji mogućnost da svi oni ostanu da rade u radiju, tj. da ih novi vlasnik zaposli jer mora da nastavi dosadašnju programsku orjentaciju sa četiri sata lokalnog programa, a za to su mu potrebni ljudi koji ovde rade. Razgovarali smo sa gospodinom Dinićem i u korektnom odnosu smo sa njim, a šta će biti kasnije, videćemo“, rekao je za UNS direktor Radio Han-a Zoran Cvetković.

Agencija za privatizaciju će sa proglašenim kupcima moći da zaključi Ugovore o prodaji kapitala nakon dobijanja pozitivnih mišljenja Ministarstva finansija – Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medije o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora.

Privatizacija Javnog informativnog preduzeća „Bačka Topola“ u čijem sastavu su radio i kablovska televizija, proglašena je neuspešnom jer u predviđenom roku nije dostavljena nijedna prijava za učešće u javnom nadmetanju, saopštila je Agencija za privatizaciju.

„Imamo 12 zaposlenih od kojih je dvoje uzelo otpremnine, a niko nema pravo na besplatne akcije. Nama je najbitnije da održimo kvalitet, a nadamo se da ćemo uskoro dobiti novog vlasnika“, rekla je ua UNS direktorka ovog medija Kornelija Mirić.

Početna cena za prodaju kapitala Javnog informativnog preduzeća „Bačka Topola“ iznosi 35.201,88 evra.

Podsećamo, Agencija za privatizaciju do sada je raspisala 41 Javni poziv za prodaju medija, od čega je njih 16 prodato, dok 25 ide u drugi krug privatizacije. 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi