Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radoica Milosavljević kupio još dva medija - TV Požegu i Centar za informisanje Novi Kneževac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

24. 08. 2015.

Izvor: UNS

Radoica Milosavljević kupio još dva medija - TV Požegu i Centar za informisanje Novi Kneževac

Radoica Milosavljević iz Kruševca, novi vlasnik RTV Pančevo, RTV Kragujevac i RTV Kruševac, kupio je još dva medija – TV Požega i Centar za informisanje Novi Kneževac. Agencija za privatizaciju prihvatila je u petak ponudu Radoice Milosavljevića za TV Požega. Kao jedini ponuđač, Milosavljević je ovu televiziju kupio za 39.000 evra, što je za 117 evra više od početne cene koja je iznosila 38.883 evra.

„Nadamo se da će nakon prodaje TV Požega svih 12 zaposlenih ostati u televiziji i da ćemo nastaviti sa radom kao i do sada. Niko od radnika nije uzeo otpremnine. Video sam gospodina Milosavljevića na otvaranju ponuda i čekamo da Agencija za privatizaciju izvrši sve provere i ugovor bude potpisan pa da vidimo šta ćemo dalje. Važno je da televizija nastavi da radi, bez obzira na to da li je u privatnom ili državnom vlasništvu,“ rekao je za UNS v.d. direktora TV Požega Duka Ilić.

Radoica Milosavljević bio je jedini ponuđač i za kupovinu Centra za informisanje Novi Kneževac u čijem su sastavu info kanal na kablovskoj televiziji i „Novokneževačke novine“. Početna cena ovog medija bila je svega 235,05 evra, a prodata je Milosavljeviću za 480 evra, koliko je naveo u ponudi.

„Centar za informisanje ima sedam zaposlenih. Svi su uzeli otpremnine, tako da od njih za sada niko neće ostati da radi. Da li će ih novi vlasnik zaposliti ponovo, to još uvek ne znamo, čekamo da vidimo kako će se dalje razvijati situacija “, rekao je UNS-u v.d. direktora Centra za informisanje Novi Kneževac Deže Čejtei.

Radoica Milosavljević će Ugovor o prodaji kapitala sa Agencijom za privatizaciju potpisati  nakon dobijanja pozitivnih mišljenja Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medija o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora.

Podsećamo, Agencija za privatizaciju do sada je raspisala 41 Javni poziv za prodaju medija, od čega je njih 16 prodato, dok 25 ide u drugi krug privatizacije.

Komentari (3)

ostavi komentar
pon

24.08.

2015.

pera jovanov ucenik [neregistrovani] u 23:17

BORBA-GB

ja vidim da je najvise para izgubio u kupovini centra za informisanje novi knezevac. ovi nasi na malo te najvise zakinu

Odgovori
pon

24.08.

2015.

Iz okoline Krusevca [neregistrovani] u 15:45

Svasta!

Daj Boze da Radojica Milosavljevic-Masa zna uopste gde je Novi Knezevac na geografskoj karti!

Odgovori
pon

24.08.

2015.

Saša Todorović [neregistrovani] u 12:46

DILEMA

Da li se meni čini, ili je nekakav Zakon zabranjivao koncentraciju medija u rukama jednog čoveka?!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi