Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radio Šid i Radio Raška dobili istog vlasnika- Kopernikus Cable Network
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

20. 08. 2015.

Izvor: UNS

Radio Šid i Radio Raška dobili istog vlasnika- Kopernikus Cable Network

"Kopernikus Cable Network" d.o.o. iz Niša postao je vlasnik dva medija, Radio Šida i Radio Raške. Radio Šid prodat je prvoplasiranom ponuđaču "Kopernikus Cable Network" po ceni od 531.000 evra, što je 76 puta veća cena od početne koja je bila 6.928 evra pa je Radio Šid postao najskuplje prodat medij.

 

U Javnom nadmetanju je učestvovalo pet ponuđača, među kojima su bila i dva internet provajdera „Mednet“ iz Pančeva i "Kopernikus Cable Network" iz Niša koji je ponudio najvišu cenu i postao vlasnik Radio Šida.

Radio sa 46 godina dugom tradicijom ima 14 zaposlenih jer je devetoro uzelo otpremnine.

„Procenjena vrednost našeg radija je rađena na osnovu knjigovodstvene vrednosti, a njegova prava vrednost je dosta veća s obzirom na to da smo 2003. godine napravili kablovski sistem koji je i podigao cenu i veliko interesovanje za njegovu kupovinu. Novi vlasnik je obećao da će zadržati postojeći nivo našeg rada i uložiti sredstva da napravi i tv studio, tj njegovi planovi su dobri i nadamo se da će se i ostvariti“, rekao je za UNS direktor Radio Šida Nikola Vidić.

Komisija Agencije je jednoglasno odobrila prijavu "Kopernikus Cable Network" d.o.o. iz Niša koji je bio i jedini učesnik u javnom nadmetanju i proglasila ga kupcem Radio Raška.

Početna cena Radio Raška iznosila je 14.939,03 evra, a izlicitirana cena od jedinog ponuđača bila je 14.950,00 evra.

U sastavu kablovsko-distributivnog sistema "Kopernikus" su kablovski operater i televizija sa tri kanala.

Podsećamo da je od 36 raspisanih Javnih poziva od strane Agencije za privatizaciju, 12 medija dobilo nove vlasnike, a 24 idu u drugi krug privatizacije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi