Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Posle "RTV Pančevo", Radoica Milosavljević kupio i televizije iz Kruševca i Kragujevca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

17. 08. 2015.

Izvor: Blic, eKapija

Posle "RTV Pančevo", Radoica Milosavljević kupio i televizije iz Kruševca i Kragujevca

Agencija za privatizaciju prihvatila je ponude kruševačkog biznismena Radoice Milosavljevića za kupovinu "RTV Kruševac" i "RTV Kragujevac". Kao jedini ponuđač Milosavljević je za "RTV Kragujevac" ponudio 85.500 EUR a za "RTV Kruševac" 14.000 EUR. On je prethodno, za 87.200 EUR, već kupio "RTV Pančevo".

 

Milosavljević je najavio da je zainteresovan za kupovinu 11 medija u Srbiji. Ovaj 67-godišnji biznismen, vlasnik preduzeća za proizvodnju plastične ambalaže i klinike, dugo je bio direktor Sportskog centra u Kruševcu, a od 2008. do 2012. godine zamenik gradonačelnika Kruševca.

Osamdesetih godina, u dva navrata, izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu zbog privrednih prestupa.

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je nedavno da su bile neuspešne prodaje javnih informativnih preduzeća "Radio Bačka", "Radio Medveđa" i "Radio-televizije Mlava" iz Petrovca zbog toga što nije stigla nijedna ponuda.

Prethodnih dana zbog nepostojanja interesovanja nisu uspeli ni prvi javni pozivi za prodaju još nekoliko lokalnih medija - "Radio Subotice", "Radio Požarevca", RTV "Šapca", "Niške televizije", "Radio Valjeva", "Radio Sečnja", "Radio Petrovca", "Ivanjičkog radija", RTV "Jagodine", RTV "Reč radnika" iz Aleksinca i novinske agencije "Tanjug". Za beogradsku televiziju "Studio B" stigla je jedna ponuda.

Od 72 medija u kojima država i lokalne samouprave imaju vlasništvo do sada su prodata samo tri lokalna medija - RTV "Pančevo", RTV "Trstenik" i "Televizija Apolo" iz Novog Sada.

Javne licitacije medija počele su 6. avgusta, a po novim propisima oni treba da budu privatizovani do kraja oktobra ove godine. Ako do tada ne dobiju novog vlasnika njihove akcije će biti besplatno podeljene sadašnjim i bivšim radnicima.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi