Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Brat muftije Zukorlića odustao od kupovine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

15. 08. 2015.

Autor: S. N. Izvor: Danas

Prodata RTV Novi Pazar

Brat muftije Zukorlića odustao od kupovine

Javno preduzeće za informisanje „Novi Pazar" (Regionalna RTV Novi Pazar) od juče popodne vlasništvo je konzorcijuma na čijem čelu je aktuelni direktor te kuće Denis Mavrić.

Ova medijska kuća, čiji osnivač je grad Novi Pazar, prodata je za 89.350 evra za tri evra više od početne cene (89.347 evra).

Predstavnici konzorcijuma su bili sami na aukcijskoj prodaji u Agenciji za privatizaciju, jer je drugi zainteresovani Muhamed Zukorlić, brat muftije sandžačkog Muamera Zukorlića, juče odustao od javnog nadmetanja.

Dvadesetak minuta pre zakazanog termina (14,30) za otvaranje ponuda, medijima u ovom gradu je prosleđeno pismo koje je Zukorlić uputio Agenciji za privatizaciju.

Zukorlić je obavestio Agenciju da neće da učestvuje u kupovini "sve dok se ne obezbede zakonski uslovi i normalan ambijent za ravnopravno učešće potencijalnih kupaca". Napisao je da se procedura privatizacije odvija "u zakonski i moralno neprihvatljivim okolnostima". Optužio je gradsku upravu, na čelu sa gradonačelnikom, da se stavila na stranu jednog kupca „čime se krši princip lojalne konkurencije".

„Posredstvom ove televizije i drugih medija, gradske vlasti su izvrgle mene i moju porodicu, ne štedeći i zloupotrebu dece, nezapamćenom linču, uvredama i klevetama, sve sa ciljem da se ovom konzorcijumu, bliskom upravo toj vlasti, obezbedi kupovina", obrazložio je razloge Zukorlić u pismu Agenciji za privatizaciju.

On je konstatovao da "s obzirom da nadležni organi, uprkos, upozorenju, nisu preduzeli ništa po ovom pitanju, a i zbog postojanja osnova sumnje da pojedini članovi konzorcijuma nemaju pravo učešća na aukcijskoj privatizaciji, moja čast, dostojanstvo i lična odgovornost ne dopuštaju mi da legitimizujem privatizaciju Regionalne RTV, koju prati otvoreno kršenje zakonskih i moralnih načela".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi