Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Iza privatizacije medija stoji SNS?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 08. 2015.

Izvor: Beta

Iza privatizacije medija stoji SNS?

Novosadski odbor Demokratske stranke izrazio je danas sumnju da iza privatizacije Novosadske televizije, ali i drugih lokalnih medija, stoji Srpska napredna stranka.

 

Agencija za privatizaciju navela je juče da je Novosadska televizija prodata za 174.950 evra preduzeću "Srbija danas" d.o.o. iz Novog Beograda. 

Novosadske demokrate su ocenile da su građani Novog Sada, umesto gradskog informativnog centra, sada dobili stranačko glasilo SNS, a da će sadašnja gradska vlast kroz razne konkurse učestvovati u finansiranju te televizije.

"Tako će građani Novog Sada i indirektno finansirati demagogiju Srpske napredne stranke", piše u saopštenju DS.

U toj stranci su istakli da se, ako se samo letimično pogleda onlajn izdanje novina koje uređuje kupac Novosadske televizije, može primetiti da članci izgledaju kao da ih je lično pisao (predsednik SNS) Aleksandar Vučić.  

"Ono što posebno baca sumnju na ovu privatizaciju je to što je kupac Srbijadanas d.o.o. osnovana i registrovana tek 6. marta prošle godine, odnosno postoji tek nešto više od godinu dana, sa upisanim novčanim kapitalom od svega 50.000 dinara", dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi