Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Kupci "Dnevnika" čekaju popust
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

04. 08. 2015.

Autor: Đ.V. Izvor: Večernje novosti

Kupci "Dnevnika" čekaju popust

Na poziv za privatizaciju novosadskog "Dnevnika" AD za koji je rok istekao juče, niko se nije javio, što za zaposlene u tom preduzeću nije iznenađenje.

 

Privatizacija je, naime, oglašena po stoprocentnoj vrednosti kapitala od 7,4 miliona evra, a potencijalni kupci znaju da će, u drugom krugu, ona biti smanjena.

Po aktuelnim pripisima, cena prodaje je u prvom krugu mogla da bude umanjena do 50 odsto, ali je Vlada odlučila da je ne umanjuje, pa su kupci verovatno odlučili da sačekaju drugi krug, kaže Svetozar Karanović, direktor "Dnevnika" AD.

Novi oglas Agencija za privatizaciju mora da raspiše u roku od 15 dana.

Zakon predviđa da početna cena u drugom krugu može da se umanji najviše do trećine procenjene vrednosti kapitala, kaže Karanović.

Privatizacija "Dnevnika" AD ne podrazumeva i prodaju većinskog vlasništva novosadskog lista "Dnevnik", jer je 55 odsto njega već prodato.

Pravi kapital "Dnevnika" AD čini zgrada sa više od 4.000 kvadrata na atraktivnom placu od 6.000 kvadrata na Bulevaru oslobođenja.

Na tom placu je i zgrada štamparije od 5.400 kvadrata.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi