Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

17. 07. 2015.

Autor: I. M. Izvor: Večernje novosti

Mnogi žele Studio B

Za kupovinu Studija B postoji nekoliko zainte­resovanih kupaca, otkrio je juče Siniša Mali, gra­donačelnik Beograda. On je rekao da očekuje uspe­šnu privatizaciju te me­dijske kuće. Agencija za privatiza­ciju još nije objavila spi­sak potencijalnih kupaca, jer zainteresovani imaju još deset dana da se izja­sne. U međuvremenu su se oglasili mali deoničari Studija B, njih 86, koji su privatizacijom 1991. go­dine, prema tadašnjim zakonima, postali vlasnici više od 80 odsto gradske televizije.

Privatizacija je poništena, ali su se ža­lili i proces je još u to­ku.

Oni su upozorili budu­ćeg kupca da Studio B već ima vlasnikedeoničare i da bi se moglo dogoditi da presuđena odšteta bude jednaka visini cene za ovu medijsku kuću. 

I sam Studio B priznaje dugove prema malim deoničarima, ali se vode polemike kako će se revalori­zovati novac koji je tada uplaćen, rekla je Lila Radonjić, jed­na od deoničara. 

Svi koji apliciraju za ku­povinu moraju da zna­ju da kupuju nerešenu situaciju i dug.

Paralelno sa ospo­ravanjem vlasništva gradske televizije, Zadruga za javno in­formisanje "Plan B" odlučila je da se nadmeće za vlasni­štvo ove televizije. Direktor "Plana B" Aleksandar Aćimović rekao je da građani mogu da uplate po 1.000 dinara i tako steknu ravnopravan glas u odlučivanju.

A ako Studio B ne dobije kupca u prvom krugu, odlu­čila je Skupština grada Beograda, u drugom krugu prodavaće se za 51 odsto po­četne vrednosti od 528.000 evra, ukoliko ova medijska kuća ne bude privatizovana u prvom krugu.

RTS: Otpala Lea Kiš

Iz trke za direktore i urednike u RTS, posle provere pravne službe, otpalo je čak 29 od ukupno 84 prijavljena. Iz trke su, između ostalih ispali i Lea Kiš, Olivera Jovićević, Danijela Pantić, Vladimir Đurić Đura... Najduži je spisak zainteresovanih za urednika kul­turne redakcije, ima ih čak deset, a za urednika Trećeg programa Radio Beograda prijavio se samo Predrag Šarčević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi