Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Ugašen glas iz Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

17. 07. 2015.

Autor: Bernar Vatle Izvor: Večernje novosti

Ugašen glas iz Srbije

Gospodinu Tomislavu Nikoliću Predsedniku Republike Srbije

Kao slušalac kratkog talasa od oktobra 1970, emisija na francuskom jeziku Radio Beograda, koji je postao tokom godina Radio Jugoslavija i Radio Srbija, sa gorčinom i dubokim žaljenjem sam primio vest o definitivnom zatvaranju svetskog servisa srpske radiodifuzije. Zbog toga ću biti svakodnevno lišen vesti iz vaše zemlje, iz raznih oblasti, kao što su kultura, književnost, muzička baština, turizam, istorija i politički život.

Mogu da Vam potvrdim da mediji u Francuskoj malo govore o Srbiji i kad je to slučaj, obično tu nala zimo klišee, netačnosti, ili čak neistine.

Zahvaljujući kompetentnosti i profesionalizmu novinara i prevodilaca, Međunarodni Radio Srbija je postao nezaobilazni prozor za svet, frankofoni svet.

Ovim pismom, napisanim na francuskom i poslatom francuskoj redakciji MRS, u ime srpskofrancuskog prijateljstva i kulturnog interesa Evrope, ponizno Vas molim da zadržite emitovanje na stranim jezicima MRS na kratkom talasu, praktičnom i popularnom sredstvu emitovanja.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

17.07.

2015.

Aleks [neregistrovani] u 20:28

Glas razuma

Lično sam šokirana vešću da se ukida Međunarodni radio Srbija (Radio Jugoslavija). Moram da priznam da nikad nisam slušala program ovog radija jer od rođenja živim u Srbiji. U aprilu kada su zaposleni ove medijske kuće protestom ispred Vlade Srbije upozorili na gašenje radija tada sam počela da slušam informativne emisije na srpskom jeziku putem interneta. Mislila sam da je sigurno program prevaziđen i retrogradan... i ko zna šta sve kad je država odlučila da ga ugasi, jer to nijedna druga država u svetu nije uradila. Takav medij je pravo bogatstvo i srećna je svaka država koja ga ima, a naša bi posebno trebalo da bude. Iznenadio me kvalitet informativnih emisija - profesionalno, odmereno - što je retkost za državne medije koji uglavnom prevazilaze granicu dobrog ukusa svojom navijačkom uređivačkom politikom. Nadam se da još ima šansi da se ova kuća sačuva. Verujem da u ovoj vlasti, koja je zaokupljena samo sobom, ima bar neko ko shvata značaj Međunarodnog radija Srbija i ko ima hrabrosti da to predstavi premijeru. Veliki pozdrav i podrška svim zaposlenim na ovom radiju.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi