Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Čekamo besplatne akcije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

10. 07. 2015.

Autor: S. D. Izvor: Danas

Albin Gegić, direktor TV Tutin

Čekamo besplatne akcije

Televizija Tutin nije na spisku medija koje je Agencija za privatizaciju nedavno ponudila na prodaju, ali će nastaviti da radi tako što će je najverovatnije preuzeti zaposleni.

„Nismo na vrijeme dostavili Agenciji traženu dokumentaciju i procjenu tržišne vrijednosti pa zbog toga nije oglašena naša prodaja. Međutim, na osnovu Zakona o javnom informisanju trebalo bi da se akcije televizije ponude radnicima. Zainteresovani smo za to i čekamo da Skupština Opštine, kao naš osnivač, izglasa da se privatizacija sprovede podjelom besplatnih akcija radnicima“, nedavno je izjavio Albin Gegić, direktor ove televizije Radiju Stoplus.

Gegić kaže da postoji mogućnost da se privatizacija ovog medija obustavi, jer ga je Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) proglasilo ustanovom od posebnog značaja za Bošnjake.

„Koordinacija nacionalnih savjeta nacionalnih manjina usvojila je zahtjev BNV da se obustave privatizacije medija od posebnog značaja za Bošnjake, Albance i Bugare. Taj zahtjev će biti proslijeđen Ministarstvu kulture i informisanja, pa ćemo sačekati i njihov odgovor“, rekao je Gegić.

BNV je pre nekoliko meseci i Regionalnu TV Novi Pazar proglasio za ustanovu od posebnog značaja za Bošnjake, ali to nije sprečilo proces privatizacije.

Agencija za privatizaciju oglasila je prodaju Regionalne RTV Novi Pazar čiji osnivač je lokalna samouprava.

Budućem vlasniku nudi se 100 odsto kapitala po početnoj ceni od 89.347 evra, koliko je i procenjena vrednost na kraju prošle godine.

Prijave za kupovinu ovog medija mogu da se podnesu do kraja meseca, a rok za otkup dokumentacije je 24. jul.

Pre nekoliko meseci pismo o namerama Agenciji za privatizaciju dostavili su Denis Mavrić, aktuelni direktor Regionalne RTV Novi Pazar i vlasnik preduzeća „Vizija“, i Ruždija Šabotić, vlasnik ugašene TV San.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi