Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Inicijativa “Plan B” za kupovinu “Studija B”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

09. 07. 2015.

Izvor: UNS

Inicijativa “Plan B” za kupovinu “Studija B”

Grupa Beograđana pokrenula je inicijativu za osnivanje Zadruge za javno informisanje “Plan B” sa namerom da kupe gradsku televiziju Studio B.

“Pozvani ste da nam se pridružite u osnivanju Zadruge i da zajedničkim učešćem u privatizaciji omogućimo da Studio B bude u rukama građana i da proizvodi informativan i medijski sadržaj u interesu svih nas. Kao zadrugari, ravnopravni smo i naša su prava jednaka”, piše u pozivu inicijative.

Osnivačka skupština Zadruge za javno informisanje "Plan B", biće održana danas u 19 sati u kafeu Kućica na Vračaru, Borislava Pekića 15.

“Apelujemo na sve sugrađane dobre volje da se okupimo i da izaberemo najbolje među nama, koji će raditi u opštem interesu i radi očuvanja informativnog i medijskog prostora Beograda. Sledeći cilj je da obezbedimo dovoljna sredstva za kupovinu i nastavak poslovanja Studija B tako da predlažemo da svako od nas uloži po 1000 dinara. Očekujemo masovan odziv jer je ovaj projekat u interesu svih građana, a veličina uloga je prihvatljiva za sve. Takođe ćemo pokrenuti kampanju da bi obezbedili što masovniju zainteresovanost i reakciju ljudi”, naveli su pokretači inicijative.

Kako je navedeno u pozivu, ideja se realizuje uz pravno savetovanje, u konsultaciji sa stručnjacima, APR-om i u skladu sa zakonom.

Više o inicijativi možete pogledati na nalozima na društvenim mrežama Fejsbuk (facebook.com/planbzastudiob) i Tviter (@PlanBzaStudioB). Dolazak na osnivačku skupštinu neophodno potvrditi na Fejsbuk nalogu inicijative.

Kako je navedeno u pozivu, ciljevi inicijative “Plan B” su:

1) Održavanje Studija B kao gradskog servisa za javno informisanje

2) Održavanje slobodne i nezavisne uredničke politike u interesu svojih građana

3) Podsticanje napretka u uspostavljanju i usvajanju visokih etičkih vrednosti

4) Uspostavljanje održivog poslovanja na ekonomskim principima

5) Sprečavanje da se program Studija B spusti do nivoa neukusa i neprosvećenosti

U prilogu se nalaze poziv na osnivačku skupštinu i manifest Inicijative.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi