Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Početna cena 89.347 evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

03. 07. 2015.

Autor: S. N. Izvor: Danas

Početna cena 89.347 evra

Agencija za privatizaciju oglasila je prodaju Regionalne RTV Novi Pazar čiji osnivač je lokalna samouprava.

Budućem vlasniku nudi se 100 odsto kapitala po početnoj ceni od 89.347 evra, koliko je i procenjena vrednost na kraju prošle godine.

Prijave za kupovinu ovog medija mogu da se podnesu do kraja ovog meseca, a rok za otkup dokumentacije je 24. jul.

Krajem aprila ove godine Skupština grada donela je odluku da se gradski javni servis privatizuje javnim nadmetanjem. Tada je procenjena vrednost bila 450 hiljada evra, ali je po nalogu Agencije za privatizaciju urađena nova procena vrednosti kapitala, pa se sada najstarija medijska kuća u ovom kraju nudi po pet puta nižoj ceni.

Mesec dana kasnije gradski parlamentarci su odlučili da, ukoliko se Regionalna RTV Novi Pazar ne privatizuje u prvom krugu, početna cena u drugom krugu bude za 35 odsto niža od procenjene vrednosti, što bi bilo 31,200 evra.

Regionalna RTV Novi Pazar ima 81 zaposlenog radnika. U sklopu priprema za privatizaciju urađena je racionalizacija radnih mesta po kojoj prekobrojnih ima 51.

U ovoj medijskoj kući radnici su imali mogućnost da se izjasne o socijalnom programu koji im nudi 200 evra po godini staža. Za tu mogućnost opredelilo se dvadesetak novinara, tehničkog osoblja i administrativnih radnika. D

a li će ova medijska kuća dobiti novog vlasnika znaće se 4. avgusta. Ako ne bude tako, sledi drugi krug, pa i ako on bude neuspešan, onda će na osnovu pozitivne zakonske regulative akcije biti ponuđene zaposlenima.

Pre nekoliko meseci pismo o namerama Agenciji za privatizaciju dostavili su Denis Mavrić, aktuelni direktor Regionalne RTV Novi Pazar i vlasnik preduzeća „Vizija“, i Ruždija Šabotić, vlasnik ugašene TV San.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi