Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Za RTV Šabac početna cena 600.000 evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

28. 06. 2015.

Izvor: Beta, B92

Za RTV Šabac početna cena 600.000 evra

Skupština grada Šapca je, na vanrednoj sednici, donela odluku o privatizaciji tog medija i Radio Šapca. Zajednička početna cena iznosi oko 600.000 evra.

 

RTV Šabac upošljava oko 50 radnika, zajedno sa honorarnim saradnicima, a poslovni prostor obuhvata oko 2.000 kvadratnih metara. 

Televizija je regionalnog karaktera dok radio ima lokalnu frekvenciju. 

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, rekao je da je vanredna sednica bila potrebna jer je lokalna samouprava kasno obaveštena o hitnosti usvajanja odluke o privatizaciji. 

"Nama je u petak, 26. juna, upućen mejl, a ne dopis da je potrebna hitna odluka jer je novi zakon stupio na snagu i da je 29. jun krajnji rok. Zato smo hitno sazvali Skupštinu i usvojili faktički ono što smo već ranije dostavili Agenciji za privatizaciju", rekao je Zelenović. 

Opozicioni odbornici u lokalnom parlamentu, koje čini SNS, DSS i JS izneli su podatke da je RTV Šabac najskuplja lokalna televizija u Srbiji sa najnižim zaradama. 

"Ovo je nerealno visoka cena kada znamo da je procenjena vrednost Studija B - 528.000 evra ili kragujevačke televizije 85.000 evra. Pitanje je ko će se odlučiti da je privatizuje", rekao je odbornik SNS-a i Nerodni poslanik Boban Birmančević. 

On je naveo da su novinari te kuće među najmanje plaćenim zaposlenima u javnom sektoru. 

Prosek zarada u RTV Šabac je oko 28.000 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi