Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Spasimo najstariji radio! Srbiji treba međunarodni glas!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

24. 06. 2015.

Izvor: www.telegraf.rs

Spasimo najstariji radio! Srbiji treba međunarodni glas!

Brojni slušaoci širom sveta, ali i ambasade Srbije u svetu i strane ambasade u Beogradu, Međunarodni radio Srbija ocenjuju kao relevantan i pouzdan izvor informacija o Srbiji. Za pripadnike dijaspore je nezamenjiva veza sa maticom.

Prijatelji i slušaoci Međunarodnog Radija Srbija (nekadašnje Radio Jugoslavije) želeli bi da ovaj radio opstane! Ovaj radio postoji već 79 godina i jedina je radio stanica na kratkim talasima (čuje se u inostranstvu u svim delovima sveta), ali je nedavno doneta odluka da se Međunarodni Radio Srbija ugasi počev od 1. jula 2015.

Odlazi u istoriju: U ovoj državi FM radio postaje prošlost!

Međutim, premijer Srbije Aleksandar Vučić prolongirao je rok na još četiri meseca do 1. novembra, pokušavajući da sa ministrom kulture i informisanja pronađe rešenje i za Radio Srbiju.

Međunarodni Radio Srbija (Radio Jugoslavija) je jedina radio-difuzna stanica u zemlji koja preko kratkih talasa emituje program u sve delove sveta i afirmiše državnu politiku, privredu, kulturu, tradiciju Srbije u svetu.

Emitujući program putem kratkog talasa i interneta (www.glassrbije.org i www.voiceofserbia.org), na srpskom i još jedanaest jezika, ova medijska kuća je osam decenija nezvanični portal države Srbije, koji pokriva svih pet kontinenata.

Taj vid neformalne diplomatije je i danas nezamenljiv kanal predstavljanja zemlje na najpozitivniji način. O tome svedoči i podatak da se njega nisu odrekle ni druge, mnogo značajnije zemlje, pa modernizuju i unapređuju rad sličnih stanica – Deutche Welle, BBC World Service, VOA, Glas Rusije… Ili kao zemlje u okruženju, poput Slovenije, članice EU, koja je svoj radio proglasila za glasilo od nacionalnog interesa.

Brojni slušaoci širom sveta, ali i ambasade Srbije u svetu i strane ambasade u Beogradu, Međunarodni radio Srbija ocenjuju kao relevantan i pouzdan izvor informacija o Srbiji.

Za pripadnike dijaspore je nezamenjiva veza sa maticom. Inače, Međunarodni Radio Srbija je jedna od najstarijih kratkotalasnih radio stanica, a osnovan je šest godina pre Glasa Amerike. Emitovanje programa za inostranstvo počelo je 8. marta 1936. godine u Kraljevini Jugoslaviji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi