Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Nacionalni saveti za obustavu privatizacije manjinskih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

23. 06. 2015.

Izvor: Beta

Nacionalni saveti za obustavu privatizacije manjinskih medija

Koordinacija nacionalnih saveta manjina zatražila je danas hitno obustavljanje postupka privatizacije manjinskih medija, saopštilo je Bošnjačko nacionalno veće (BNV) sa sedištem u Novom Pazaru.

Organ koji okuplja predstavnike svih manjinskih saveta u Srbiji obustavljanje privatizacije traži "kako bi se do kraja godine pronašla adekvatna rešenja za valjano informisanje na jezicima manjina, posebno Albanaca, Bošnjaka i Bugara", navodi se u saopštenju BNV-a.

Dodaje se i da je Koordinacija na posebnoj sednici usvojila zaključak na osnovu koga će manjine dostaviti svoje predloge za zajedničke predstavnike za Nacionalni prosvetni savet, Regulatornu agenciju za elektronske medije (REM) i Nacionalni savet za kulturu.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

23.06.

2015.

Sumadinac [neregistrovani] u 22:24

Dokle bre?

Potpuno je jasno šta rade Tasovac i Mirković, sada je to ogoljeno do kraja i svima jasno. Gase regionalne medije da očiste tržište Mirkovićevim televizijama B92 i Prva, medijima Mirkovica Zaječarca, Gašićevim, Bajatovićevim, Mitrovićevim i Andjelkovićevim stanicama. Baš Tasovca i Mirkovica briga za Srbe, a kamoli za manjine. Oni gledaju samo budućnost svog medijskog biznisa. SRAMOTA!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi