Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Pismo Međunarodnog radija Srbija premijeru Aleksandru Vučiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

17. 06. 2015.

Pismo Međunarodnog radija Srbija premijeru Aleksandru Vučiću

Zaposleni u Međunarodnom radiju Srbija uputili su danas pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Pismo prenosimo u celosti.

VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Premijer Aleksandar Vučić

Poštovani  predsedniče Vlade,

Zaposleni u SJU Radio Jugoslavija (Međunarodni radio Srbija) obavešteni su o gašenju svetskog servisa države Srbije, samo dve nedelje do zakonom predviđenog roka za izlazak države iz medija. Zbog toga Vam se ponovo obraćamo, jer smo prinuđeni da Vas otvoreno pitamo:

Da li država ima javni interes da informiše svetsku javnost i Srbe u dijaspori?  

Ako ima, a u medijskim zakonima piše da ima, zašto ne preduzima konkretne mere za rešenje statusa RJ, kao jedine kratkotalasne stanice (KT) koja već 80 godina upravo to i radi. Danas, svetsku javnost  informišemo na 11 stranih jezika i srpskom, preko KT i interneta  i pokrivamo svih pet kontinenata.

Poštovani gospodine Vučiću, kao ministru informisanja u vreme NATO bombardovanja, poznato Vam je da je naš radio bio vojna meta, zbog čega smo često menjali poziciju. Naš KT predajnik u Stublinama je bombardovan i srušen do temelja. Verovatno zato što „nije bio strateški važan“. Uvereni smo da, kao nekadašnji ministar odbrane, znate kakav je značaj kratkog talasa i u ovom domenu.

Možda vaši medijski savetici nisu dovoljno informisani o tome ili Vam, u šta ne želimo da verujemo, nisu predočili sve probleme u kojima se našla SJU Radio Jugoslavija. Šta god da je u pitanju, uvereni smo da ćete kao čovek koji zalazi u suštinu problema, naći vremena da nas primite i saslušate naše argumente, zašto je RJ medij od strateškog interesa za državu Srbiju.

S poštovanjem,

Zaposleni SJU Radio Jugoslavija (Međunarodni radio Srbija),

17. jun 2015.godine

U Beogradu

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi