Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Neprikladna privatizacija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

17. 06. 2015.

Izvor: FoNet, Danas

Neprikladna privatizacija

Granski sindikat medija "Nezavisnost" uputio je danas Otvoreno pismo novinarskim udruženjima, medijima i stručnoj javnosti u kojem navodi da su u "neprikladnoj privatizaciji medija u Srbiji" sindikati i zaposleni stavljeni pred svršen čin.

U pismu se podseća da je zakonski rok za privatizaciju medija 1. jul i postavlja pitnje kako će to biti izvedeno?

Naše pitanje je kako planirate da isplatite zarade zaposlenima i pokrijete režijske troškove, za koje projektno finansiranje ne daje mogućnost, objašnjava "Nezavisnost".

Kako to da ste, poštovane kolege iz medijskih udruženja, stalno zagovarali privatizaciju medija i vršili pritisak na državu da "treba da se odrekne vlasništva u njima", a da se niste uverili da Srbija upravo ima nameru da usaglasi domaću regulativu sa evropskim zakonodavstvom, napominje Sindikat.

Osnovni postulati evropskog zakonodavstva su, dodaje sindikat, da "država ima obavezu da brine, podržava i održava standard medija i novinara".

Ako do 1. jula ne dođe do privatizacije, a zaposleni u medijima ne budu mogli da kupe akcije, kao što ste sami podsticali i požurivali državu, ko će odgovarati ako ovi ljudi, mnogobrojni zaposleni u medijima odu u likvidaciju, pa ni po socijalnom programu ne dobiju novac na osnovu godina radnog staža, pita "Nezavisnost".

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi