Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Od medija se traži nova procena kapitala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

10. 06. 2015.

Izvor: Beta, RTV

Od medija se traži nova procena kapitala

Agencija za privatizaciju Srbije pozvala je sve medije koji su predviđeni za privatizaciju da najkasnije do 19. juna dostave celokupnu dokumentaciju za privatizaciju, kako bi do 1. jula mogao da bude objavljen javni poziv za prodaju njihovog kapitala.

Kako je saopštila Agencija, u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji traži se od medija da dostave novi popis i procenu tržišne vrednosti celokupne imovine, obaveza i kapitala, kao i novu privatizacionu dokumentaciju sa stanjem na kraju 2014. godine.

Agencija za privatizaciju je podsetila da je Zakonom o javnom informisanju i medijima propisano da se, ukoliko do 1. jula 2015. godine ne bude prodat kapital izdavača medija koji su u vlasništvu države, postupak prodaje kapitala obustavlja i njihov kapital se privatizuje prenosom akcija zaposlenima bez naknade.

U slučaju da zaposleni ne prihvate prenos besplatnih akcija, medij prestaje da postoji i briše se iz Registra medija.

 

Komentari (3)

ostavi komentar
sre

10.06.

2015.

anonimna [neregistrovani] u 21:59

Ko je ovde lud?

Postavio bih samo pitanje predsednicima UNS-a i NUNS-a kako su mogli da podrze Zakone koji su portivustavni i da se zdusno zalazu za privatizaciju medija,a odlicno znaju da je to medijski mrak za sve lokalne sredine

Odgovori
sre

10.06.

2015.

zileanonymous [neregistrovani] u 12:03

Re: privatizacija

Imali ste dosta vtemena da se spremite , a ne da cekate poslednji cas.

Odgovori
sre

10.06.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 11:57

Pa, ugasite nam vec jednom!

Voleo bih samo da obavestim da je Agencija za privatizaciju dana 2.juna dostavila svim medijima koji su u postupku privatizacije dopis da u roku od 30 dana dostave novu procenu vrednosti imovine na dan 31.12.2014. godine. Svi mediji koji su prosli trnovit put pripreme dokumentacije (po nekad je u toku dana stizalo i dva zahteva za dopunu dokumentacije)samo mogu da se pitaju da li je i koliko realno da se za 10 dana odradi sve ono sto je radjeno mesecima i mesecima unazad, da se dopuni dokumentacija, da lokalni parlamenti zasedaju i donesu odluke? Ilustracije radi, ovlascene agencije za procenu kapitala daju rok od 10 pa do 30 dana da urade novu procenu. Naravno, mediji ce na kraju biti krivi za sve. Eh, da, Agencija jos nikome nije dostavila zvanicni dopis, vec su mediji o ovoj odluci saznali pre par sati iz drugih medija.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi