Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Novinari strahuju od prodaje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

04. 04. 2015.

Autor: D. Ramadani Izvor: Alo

Novinari strahuju od prodaje

Ivana Vučićević, direktorka Studija B u intevjuu za "Alo" ističe da bi volela da lex specialis bude moguć za ovu televiziju.

Kakav je vaš stav kada je u pitanju prodaja Studija B?

Moj stav je jedno, mogućnosti su drugo. Volela bih da ostanemo javni servis grada, jer je Studio B uvek pratio dušu Beograda. Takođe sam svesna trenutnog finansijskog stanja i dobro znam koliko nam je potrebna finansijska podrška.

Kako zaposleni podnose vest o prodaji, da li su uplašeni?

 - Pretpostavljam da su zaposleni uplašeni, to je negde i normalno. Kada je prodaja u pitanju, nisam uplašena, jer smo mi i sada u stalnom strahu da li ćemo uspeti svakog meseca da obezbedimo plate. Grad je smanjio subvencije, a broj zaposlenih je ostao isti.

Koliko su vas pogađali napadi na Studio B?

Uvek se iznerviram kada pročitam nešto ružno o Studiju B. Meni je uvek bio bitniji kvalitet nego kvantitet, a mislim da ova televizija ima kvalitet.

Da li je istina da su Rusi zainteresovani za kupovinu?

Ruski mediji koji posluju kod nas su zainteresovani. Nismo imali konkretne pregovore, oni su se izokola raspitivali. Uslove pod kojima će Studio B biti prodat odrediće Ministarstvo privrede u konsultaciji sa Vladom Srbije.

Da li će novi vlasnik menjati koncept televizije?

- Činjenica je da Studio B ima regionalnu pokrivenost, ali se nadam da novi vlasnik neće menjati koncept televizije. Mislim da Beogradu ne treba još jedna komercijalna televizija.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

06.04.

2015.

Bundzija Sumadijski [neregistrovani] u 14:19

Bas svasta!

"Мени је увек био битнији квалитет него квантитет, а мислим да ова телевизија има квалитет."
Koji crni kvalitet? U veoma kratkom roku ste, kao partijska komesarka SNS-a, od Studija B napravili "Kopernikus", naravno, o trosku gradjana Beograda! Vasa emisija je primer pristrasnosti jer svaki put gostuju ili ministri, ili poslanici vladajuce koalicije ili njihovi placeni analiticari. Druge strane nema, kao da u Beogradu svi vole samo vlast i nikoga vise!

Odgovori
ned

05.04.

2015.

Zale [neregistrovani] u 12:01

Ni senka

Današnji Studio B nije ni senka onog od pre dve godine, a kamo li Studija B od osamdesetih. Kao novinar koji je, pored ostalog, i tri godine radio na radiju Studija B, od 1979. do 1981. godine, mislim da se Dragan Marković, Duško Radović, Đoko Vještica i ostale legende ovog radija, prevrću u grobu od današnjeg Studija B, i "profesionalaca" koji u njemu rade, uključujući i ovu dirwektorku i nazovi novinarku.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi