Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Odbornici odlučuju o modelu privatizacije Studija B
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

01. 04. 2015.

Autor: D. Majstorović Izvor: Danas

Odbornici odlučuju o modelu privatizacije Studija B

Predlog odluke o merama i modelu privatizacije Studija B naći će se pred odbornicima Skupštine grada na sednici zakazanoj za četvrtak.

Prema rečima predsednika gradskog parlamenta Nikole Nikodijevića, Grad mora što pre da se izjasni o modelu privatizacije koji su im predložili Ministarstvo privrede i Agencije za privatizaciju.

Privatizacija će biti izvršena u skladu sa zakonom. Dogovor je da to bude 100 odsto prodaja kapitala, a vrednost će biti naknadno određena procenom Agencije za privatizaciju.

Početna cena biće 100 odsto od procene vrednosti kapitala, a uz prodaju postavićemo i tenderske uslove. To znači da ta televizija mora da nastavi da se bavi informativnim programom, pre svega Beograda.

Takođe, zaštitićemo zaposlene u toj medijskoj kući, a postavićemo i niz drugih uslova kako bi Studio B nastavio da funkcioniše kao i do sada samo sa drugim vlasnikom istakao je Nikodijević i dodao da ni jedna lokalna samouprava po zakonu više ne može da bude vlasnik televizije.

Prema rečima predesednika gradske Skupštine odbornici će se na 15. sednici izašnjavti o i dva plana Beogradskih elektrana, kojima će se steći uslovi za zatvaranje 13 individualnih kotlarnica na Karburmi i kotlarnice u Zemunu.

Zatvorićemo alternativne načine daljinskog grejanja koji su zagađivali Beograd i prelazimo na centralni sistem daljinskog grejanja, što će povećati i energetsku efikasnost i zaštiti životnu sredinu što nam je veoma bitno i što smo obećali građanima istakao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima na dnevnom redu naći će se dosta urbanističkih planova, koji su preduslov za stvaranje efikasnije uprave.

Pored toga odbornici će se izjašnjavti i o planu detaljne regulacije za deponiju u Vinči, kojim će se omogućiti stvaranje prilaznih puteva i dalja realizacija projekta za preradu otpada, koji će biti jedan od najvećih projekata u gradu. Takođe, na redu će biti i plan rekonstrukcije Vojvođanske ulice, povezivanje Surčinske ulice sa autoputem i obilaznicom, ali i planovi koji se tiču rubnih opština poput stvaranja uslova za igradnju fabrike za preradu odpadnih voda u Mladenovcu. Pored navedenog biće predloga za rebalanse pojedinih javnih preduzeća, koji proističu iz novopotpisanih kolektivnih ugovora, precizirao je Nikodijević.

Spomenik Gavriću i bista Nikitoviću

Na dnevnom redu sednice naći će se i predlog odluke o podizanju spomenika Momčilu Gavriću, najmlađem vojniku Prvog svetskog rata i o obrazovanju odbora za podizanje ovog spomenika, kao i Predlog odluke o podizanju biste slikara Pavla Nikitovića Nike i Predlog rešenja o obrazovanju odbora za podizanje biste ovog slikara.

Gradski prlament razmatraće i Izveštaj o realizaciji Programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za prošlu godinu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljiš ta, Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i Predlog godišnjeg plana rada ovog štaba za 2015. godinu. Takođe razmatraće se i Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva za prošlu godinu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi