Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Rasulo RTV Mladenovac pod kapom Agencije za privatizaciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

20. 02. 2015.

Izvor: UNS

Rasulo RTV Mladenovac pod kapom Agencije za privatizaciju

Radio-televizija Mladenovac kojoj je privatizacija raskinuta jula 2013. godine već skoro dve godine nema zastupnika kapitala. Televizija je u međuvremenu zbog neisplaćenih naknada Regulatornom telu za elektronske medije (REM) izgubila frekvenciju, dok je radio još uvek ima.

 

Većinski vlasnik RTV Mladenovac trenutno je Agencija za privatizaciju, koja od 2013. godine nije imenovala zastupnika kapitala.

Kako je za UNS rekao novinar RTV Mladenovac Dragan Nikolić, „deset radnika koji su zaposleni u RTV Mladenovac već skoro dve godine ne dobijaju zarade, niti imaju zadravstvene knjižice“.

„Ne možemo da se lečimo, niti imamo od čega da hranimo porodice. Agencija za privatizaciju već dve godine ćuti i ne radi svoj posao. Nikako da imenuju zastupnika kapitala kako bismo znali šta će se s nama desiti“, kaže Nikolić i dodaje da radnici apeluju na Agenciju za privatizaciju da u najkraćem roku reši problem RTV Mladenovac.

„Nema kome se nismo obraćali, i premijeru i Ministarstvu privrede i Ministarstvu rada i socijalne politike, ali nam svi odgovaraju da nisu nadležni. Ne znamo šta da radimo, sve smo pokušali. Ako se ovako nastavi, postaćemo socijalni slučajevi“, kaže Nikolić i dodaje da će radnici, ukoliko Agencija za privatizaciju u najkraćem roku ne imenuje zastupnika kapitala, „ispred Agencije započeti štrajk glađu“.

UNS je u novembru prošle godine od ove agencije tražio da bez odlaganja imenuje zastupnika kapitala, kako bi problemi ove medijske kuće bili rešeni, a zaposleni znali ima li ovaj medij budućnost, ali se to nije desilo.

Podsetimo, Javno preduzeće za informisanje „Mladenovac“ (JPI „Mladenovac“) privatizovano je 2011. godine. Državni kapital JPI Mladenovac tada je kupio Miloš Maslarić, postavši tako većinski vlasnik akcija i direktor i glavni i odgovorni urednik preduzeća, koje menja naziv u Radio-televizija Mladenovac.

Agencija za privatizaciju je 12. jula 2013. godine zbog neizmirenih zarada raskinula je privatizaciju, a potom za zastupnika kapitala postavila Marinu Prokić. Za novog direktora imenovana je Mirjana Popović koja na mestu glavnog i odgovornog urednika postavlja bivšeg vlasnika i direktora televizije Miloša Maslarića.

“U međuvremenu, Marina Prokić i direktorka Popović dale su ostavke”, rekao je za UNS novinar RTV Mladenovac Dragan Nikolić i dodao da „od jula 2014. godine, kada je voda prodrla u prostorije televizije prestalo je emitovanje programa. Zato, ali i zbog neisplaćenih naknada Regulatornom telu za elektronske medije (REM), oduzeta nam je frekvencija”, kaže Nikolić.

 “Još veći problem je nebriga opštine za RTV Mladenovac. Od kada se promenila vlast, u budžetu opštine je ukinuta svaka pomoć medijima. Mi smo koristili njihove prostorije, ali su nas i odatle izbacili. Stvari su nam ostale zaključane u jednoj prostoriji od koje čak nemamo ni ključ,” kaže Nikolić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi