Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  NUNS poziva novinare da učestvuju u privatizaciji medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

15. 09. 2014.

Izvor: NUNS

NUNS poziva novinare da učestvuju u privatizaciji medija

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozorava sve novinare i medijske radnike da 15. septembra, prema Zakonu o privatizaciji, ističe rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti.

NUNS smatra da novinari treba aktivno da učestvuju u ovom procesu, naročito u medijima koji se privatizuju. Uvereni smo da novinari i medijski radnici, kao vlasnici, na najbolji način mogu da zaštite svoje interese i zato je vrlo važno da se predstavnici profesije, grupno ili pojedinačno, prijave kao potencijalni kupci medija u kojima rade.

NUNS podseća da je Agencija za privatizaciju, sa ciljem da ispita interesovanje investitora, objavila javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti . U skladu sa sa tim, i posle ocene održivosti poslovanja subjekata, Agencija će dostaviti Ministarstvu privrede predloge modela i metoda privatizacije za svaki pojedinačni subjekt privatizacije.

Pismo o zainteresovanosti može se pronaći na sajtu Agencije za privatizaciju (www.priv.rs) i predstavlja samo početni korak u procesu privatizacije.

NUNS poziva novinare da još jednom razmotre sve mogućnosti i procene da li je u njihovom interesu da se pojave kao mogući kupci i da na taj način osiguraju i sopstvenu i budućnost medija koji su u procesu privatizacije.

Sekretarijat NUNS-a                                                                    

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi