Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Politike i Kurira (2015)  |  Vesna Pešić: Vučić bi da preuzme Rodićev deo „Politike”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Politike i Kurira (2015)

02. 12. 2015.

Autor: P.R. Izvor: Politika

Vesna Pešić: Vučić bi da preuzme Rodićev deo „Politike”

Razlog sejanja masovne političke panike najverovatnije jeste to što Aleksandar Vučić ne dozvoljava vlasniku „Kurira” Aleksandru Rodiću da eventualno postane vlasnik pedeset odsto „Politike”, smatra sociološkinja Vesna Pešić, koja za Radio Slobodnu Evropu kaže da iza čitave afere „Državni udar” zapravo stoji Vučić.

„Po mom mišljenju, iza te histerije, odnosno mafijaških obračuna, stoje Vučić i njegov brat - pri čemu znamo da je jedan predsednik vlade, dok za ovog drugog uopšte ne znamo koju funkciju zauzima i na osnovu čega ide okolo i zastrašuje ljude po Srbiji kad su neki lokalni izbori ili izbori za mesne zajednice.

Ne znamo, dakle, čemu služi taj brat i kakva je njegova funkcija, ali po tome vidimo da imamo jednu potpuno privatizovanu vlast koju ne možemo da kontrolišemo.

Ali, da se vratim na ovu temu.

Očigledno da je u pitanju spor oko toga čiji je vlasnički udeo drugih 50 odsto Politike.

Žalosno je što niko nije izašao sa činjenicama, da vidimo da li je taj deo kupio Bogićević ili je kupio Rodić, čije je, dakle, vlasništvo tih 50 odsto ’Politike’.

Koliko ja razumem, Vučić ne da Rodiću da preuzme taj deo 'Politike’, koji bi eventualno njemu pripao - nažalost, kako rekoh, to niko nije istražio, mi uvek nešto radimo, a da ne znamo činjenično stanje jer se ono sakriva i da bi to sprečio, on je izveo ovaj napad na Rodića, da mu ne dozvoli da preuzme taj deo ’Politike’ nego da on pripadne Vučiću.

On je, u stvari, organizovao celu ovu priču o državnom udaru”, smatra Vesna Pešić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi