Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  Za dan se prijavilo 300 poljoprivrednika za prelazak do svojih njiva u BiH
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

14. 04. 2020.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Za dan se prijavilo 300 poljoprivrednika za prelazak do svojih njiva u BiH

Blizu 300 srpskih poljoprivrednika koji imaju obradivu zemlju na levoj obali Drine, u Bosni i Hercegovini, prijavilo se danas za specijalne dozvale Ministarstva poljoprivrede kako bi mogli da pređu granični prelaz i dođu do svojih njiva u vreme vanrednog stanja, rekao je Udruženju novinara Srbije Dalibor Ostojić, šef kabineta predsednika Opštine Bogatić.

Prijava za specijalne dozvole počela je danas u 7 sati i trajala je do 14 sati u Mesnoj kancelariji Badovinci. Prijava se nastavlja i sutra u istom vremenu. 

Sa problemom mačvanskih poljoprivrednika da dođu do svojih njiva javnost je upoznata još u martu, po proglašenju vanrednog stanja zbog borbe sa koronavirusom.

Ministarstvo poljoprivrede tražilo je juče spisak onih koji imaju posede na levoj obali reke Drine zbog dobijanja specijalnih dozvola za prelazak preko privremenog graničnog prelaza, potvrdio je UNS-u za rubriku „Građani traže da novinari pitaju“ predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Bogatića Nenad Beserovac.

Beserovac je rekao UNS-u da je problem rešavan zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

„Prema informacijama koje ima opštinski štab za vanredne situacije direktor policije Vladimir Rebić će sa kolegama iz BiH voditi pregovore o načinu prelaska naših poljoprivrednih proizvođača preko privremenog graničnog prelaza na Pavlovića mostu“, rekao je Beserovac UNS-u.

Beserovac se 30. marta obratio predsedniku Republike, predsednici Vlade, ministrima spoljnih i unutrašnjih poslova, poljoprivrede i državne uprave i lokalne samouprave.

UNS je ranije tražio odgovor nadležnih na pitanje: Kada će država u saradnji sa nadležnim organima Republike Srpske i BiH obezbediti meštanima sela Badovinci, koji imaju zemlju u Bosni, pristup njivama? Zemljoradnici traže da im država omogući prelazak granice bar dva puta nedeljno, uz policijsku pratnju, a mesna zajednica organizovaće dezinfekciju poljoprivrednih mašina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi