Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Odgovor Dušana Aničića na pismo Gorana Jevremovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

12. 02. 2018.

Autor: Dušan Aničić

Prepiska Aničić – Jevremović

Odgovor Dušana Aničića na pismo Gorana Jevremovića

Jagodinski dopisnik Tanjuga u penziji Dušan Aničić poslao je danas UNS-u odgovor na javno pismo novinara i vlasnika „Moravskih vesti“ Gorana Jevremovića, koje je UNS ranije objavio, a u kom Jevremović odgovara na prvo pismo Dušana Aničića UNS-u. Odgovor Dušana Aničića Goranu Jevremoviću prenosimo u celosti.

Uvažene kolege,

Goran Jevremović iz Jagodine, vlasnik portala Central media i mesečnika "Moravske vesti" ničim izazvan, uputio vam je "odgovor" na moje pismo, koje nije bilo upućeno njemu, pa vas ponizno molim, da mi dozvolite da pojasnim neke stvari.

Birao sam reči, kada sam se, 7.februara obratio pismom UNS, da bih rekao kolegama, koji su me zvali šta mislim o sporu (tužbi) Skupštine grada Jagodine i Jevremovića, pazeći da ni jednom rečju ne budem ni na čijoj strani, iako sam na kraju pisma rekao da sam kao dugogodišnji novinar, i još to radim, na strani novinara.

Posle "odgovora" Jevremovića, a podvlačim, pismo nije upućeno njemu, koji vrvi od šizofrenih izmišljotina, tvrdim, doduše laički, da je Jevremović duboko frustriran i da pati od manije proganjanja.

Njegov "odgovor" meni trebao bi pročitati neki ozbiljan psihijatar, jer se radi o ozbiljno bolesnom čoveku kome treba pomoć.

Dodajem da sam siguran da tužba Skupštine grada protiv njegovih medija nije nikakav pritisak na "nezavisne medije" kako to želi prikazati, već zato što nije dobio pare od Skupštine grada po konkursu za sufinasiranje projekata u oblasti javnog informisanja.

Da su pritisak i tužba protiv Jevremovića, zbog njegovog nezavisnog pisanja o "nezakonitom trošenju budžetskih para", prema nalazu državnog revizora, Skupština grada bi tužila i "Insajder" koji je tome posvetio najgledaniji termin na televiziji.

Njegov portal, a ko danas nema portal, i "novine", koje izlaze jednom mesečno, pored ostalih medija u Pomoravlju: Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Svilajncu (novine, TV, radio, portali...), ne učestvuju ni 0,1 odsto u informisanju u ovom delu Srbije.

Dakle, beznačajni su a ni Jevremović, uzgred rečeno, nema novinarsko obrazovanje a ni elementarano znanje o poslu kojim se bavi.

Umišljenost da ste Napoleon, takođe o nečemu govori.

Nemam, zaista, kunem se, ništa protiv Jevremovića najmanje "mrziteljskih poriva", a istine radi nisam ni za Palmu, niti sa Palmom pijem kafu, ne seti se da me pozove.

Jevremović izbegava, da potvrdi da je prvo profesionalno novinarsko iskustvo stekao u TV "Palma plus" čiji je vlasnik Dragan Marković - Palma u kojoj je radio nekoliko godina i da je, najvećim delom "vladavine Palme", bio na mestu glavnog i odgovornog urednika Radija Jagodine, u sastavu JIP "Novi put" čiji je osnovac Skupština grada, na čijem je čelu Palma.

Zna, da kada bi to rekao, da bi istina o napadu na njega "Zbog njegovih nezavisnih medija", pala u vodu, a on ispao lažov i manipulator, kakav i jeste. Sve ovo je lako proverljivo.

Kamo sreće da imam dve kuće "od 150 kvadrata sa šest ari placa u ekstra zoni u Jagodini". Dao bih jednu Jevremoviću da plati milion dinara Skupštini grada, koliko od njega traže u tužbi, jer sam upravo jednu otplatio vlasnicima kojima je vraćena po Zakonu o restituciji.

Kada je reč o predsednikovanju u Klubu novinara Pomoravlje, nudim mu mesto zajedno sa frižiderom punim pića. Zaista je pun, a kako Jevremović zna, slab sam na piću.


Međutim Jevremović nije član UNS, jednom mi je rekao da je član NUNS-a. Ko će ga znati. Nudim mu i "pozamašne sume novaca" koje su na računu kluba, a koje su iz nekih budžeta, ali ne znam imena onih koji ih uplaćuju, a ni Jevremović ih ne imenuje. Ako zna, neka kaže, možda neko i uplati.

Kada je reč o pokojnom Radmilu Bogdanoviću, (bivšem ministru unutrašnjih poslova Srbije) koga Jevremović spominje, i kaže da sam bio "pulen" Bogdanovića, i po ovome se vidi koliko je prizeman, mali i ništavan. Meni je Bogdanović pomogao, kada mi je pomoć bila potrebna, 90-ih godina u Srbiji ali i u jednoj sada drugoj državi gde sam bio 90-ih godina. To se ne zaboravlja u mojoj porodici. 

Sa ovim zaključujem "prepisku", ne samo zato što je Jevremović daleko ispod moga nivoa. Zvuči narcisoidno i prepotentno, ali je tako. Znam da će on to žaliti, jer neće imati šanse da ponavlja laži i da izigrava mučenika i ugroženog čoveka, vlasnika jedinog nezavisnog medija, koga svi hoće da ugase i unište.

 Sa osobitim uvažavanjem!
 Dušan Aničić, novinar Tanjuga u penziji, član

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi