Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo Dušana Aničića o tužbi Grada Jagodine protiv „Moravskih vesti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

08. 02. 2018.

Pismo Dušana Aničića o tužbi Grada Jagodine protiv „Moravskih vesti“

Jagodinski dopisnik Tanjuga u penziji Dušan Aničić poslao je danas UNS-u pismo u kojem povodom, kako kaže, brojnih poziva kolega, govori o tužbi koju je Grad Jagodina podneo protiv novinara i vlasnika „Moravskih vesti“ Gorana Jevremovića. Pismo prenosimo u celosti.

Poštovane kolege,

Danas su me zvale kolege iz nekoliko redakcija, da čuju moj stav, kao predsednika Kluba novinara Pomoravlja u Jagodini, o tužbi Skupštine grada Jagodine protiv vlasnika portala "Central media" i mesečnih novina "Moravske vesti" Gorana Jevremovića.
 
Molim kolege da mi oproste, jer sam, dok su me zvali, bio za volanom automobila na autoputu i nisam mogao razgovarati.

Što se tiče tužbe, o njoj se još nije izjasnilo ni Tužilaštvo, a ni Skupština grada, ni to da li je ima ili nema.

Goran Jevremović, novinarsku karijeru je počeo u TV "Palma plus" čiji je osnivač i vlasnik Dragan Marković Palma.

Zahvaljujući Palmi, Skupština grada, kao osnivač JIP "Novi put", postavila ga je za glavnog i odgovornog urednika Radio Jagodine sa regionalnom frekvencijom, koji radi u sastvu JIP "Novi put".

Dok je bio na mestu glavnog i odgovornog urednika na Radio Jagodini, sarađivao je sa dnevnim listovima "Danas", "Blic", "Alo"... agencijom FoNet, sa kojom i danas sarađuje.

Njegove kolege u "Novom putu" kažu da je samo to i radio jer je Radio prestao da emituje informativni program.

"Blic" je sa Jevremovićem raskinuo ugovor, pre nekoliko meseci, kada i sa još nekoliko dopisnika. Jevremović je na poziv Skupštine grada i Palme, putovao sa delegacijama, koje je grad organizovao, u Moskvu, Beč...

Jevremović je iz "Novog puta" otišao posle privatizacije tog medija od strane "Kopernikusa" uz socijalni program, kad pokreće poratal, a pre oko tri meseca i "Moravske vesti".

Jevremović i Skupština grada su veoma dobro sarađivali, "kurcšlus" nastaje, kada Jevremović nije dobio sredstva od Skupštine po konkursu "za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja".

Ovo je sve što znam i iza čega stojim.

Napominjem, kao dugogodišnji novinar, uvek sam na strani novinara, ali ovaj put, iskreno, ne znam šta je pravi razlog antagonizma, jer su uvek veoma dobro sarađivali.
 
Pozdrav,
Dušan Aničić

 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

08.02.

2018.

MilutinX [neregistrovani] u 14:14

Doktor Frakenštajn i njegovo čudovište

Istina je tamo negde... Ipak, u ovom slučaju, navodi iz pisma kolege odgovaraju istini. Kurzschluss je naravno izbio zbog para građana Jagodine. Jedan ih po svaku cenu želi, a drugi ih iz njemu znanih razloga ne da. Još jedan dokaz da nasilna "mediska reforma" i bahata privatizacija nekada uglednih medija u vlasništvu građana nikome nisu donele ništa dobro. Ni konzumentima, dakle građanima, a ni stotinama novinara i medijskih radnika koji su ostali bez posla, a njihove porodice bez skromnih izvora prihoda. I tako... Pozdravite vaše.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi