Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Otvoreno pismo Gvozdena Zdravića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

03. 10. 2017.

Izvor: Gvozden Zdravić

Otvoreno pismo Gvozdena Zdravića

Poštovani, j sam novinar Gvozden Zdravić, glavni i odgovorni urednik Regionalnog lista Rasina pres i dopisnik dnevnog lista Blic.

Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac i njegovi politički istomišljenici, verbalno i fizički me više od 10 godina napadaju, isteruju s posla i na razne načine se svete zbog toga što argumentovano pišem o brojnim malverzacijama i mahinacijama u trošenju opštinskog budžeta.

Napade, a bilo ih je preko dvadeset, prijavljivao sam policiji i tužilaštvu, ali sve je do danas ostalo samo mrtvo slovo na papiru. Baš kao i krivične prijave, koje sam protiv odgovornih u Opštini podneo Tužilaštvu, a koje godinama čame u fiokama.

Na predlog Stajkovca, odbornici vladajuće Župske koalicije „DS – GG Pokret za Župu“ su na poslednoj sednici SO (javno – glasanjem) osudili pisanje Rasine pres, koja je samo prenela 10 pitanja odbornika opozicione SNS, vezanih za nezakonito trošenje budžetskih sredstava, a što je utvrdio Državni revizor i protiv odgovornih podneo prekršajne i krivične prijave, koje nisu procesuirane.

Stajkovac mi više od 10 godina zabranjuje da kao novinar radim svoj posao i pratim javne sednice opštinskog parlamenta, a na šta godinama ukuzuju UNS, NUNS, kao i Međunarodne novinarske organizacije.

Pretrpeo sam ogromnu materijanu štetu, jer zbog uskraćivanja informacija od javnog značaja nisam mogao da izdajem svoj list Rasina pres, kao ni da izveštavam za Blic.

U nameri da me kao novinara materijalno uništi, Stajkovac je sa pojedinim korumpiranim sudijama izdejstvovao dve presude za „duševni bol“, koje sam u postupku izvršenja platio preko 500.000 dinara. Ustavni sud Srbije je poništio presudu Stajkovca i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Iz svih ovih razloga, molim Vas da mi omogućite da u Aleksandrovcu normalno radim svoj novinarski posao, kako bih izdržavao sebe i porodicu, kao i da omogućite primenu Zakona i u Aleksandrovcu Župskom.

Gvozden Zdravić

Pismo koje UNS prenosi na svom sajtu novinar Gvozden Zdravić uputio je juče predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i medijima.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

04.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 21:58

ИЗДРЖИ

Здравића за награду Ђоко Вјештица! Заслужио је у инат Срајковцу!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi