Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Ratko Dmitrović: Zahtev za vešanje obešenog
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

17. 05. 2017.

Izvor: UNS

Ratko Dmitrović: Zahtev za vešanje obešenog

Udruženje novinara Srbije (UNS) objavljuje pismo koje je danas dobilo iz Kompanije „Novosti“.

Samo 24 sata nakon što sam saopštio da mi je istekao četvorogodišnji mandat na čelu Kompanije „Novosti“, oglasila se "grupa zaposlenih u Novostima"- ne zna se ko je vodi, ko sve sačinjava- sa zahtevom da budem smenjen. To mu dođe kao zahtev za vešanjem obešenog.

Među članovima Grupe, izvesno je, ima i članova mog uređivačkog kolegijuma. Uz nekoliko programiranih, krajnje besmislenih laži, uz jedan neuspešan pokušaj da budu duhoviti, u Peticiji (veoma niskog stilskog nivoa) kažu da list "Večernje novosti" ne valja, da je srozan tiraž i da je za to kriv Ratko Dmitrović.

To, dakle, tvrde i neki od onih koji su četiri poslednje godine, sve do juče, svakodnevno sa mnom pravili „Večernje novosti“; ocenjivali ih svakoga dana (bukvalno) na jutarnjem kolegijumu i nikada ni jednu zamerku nisu imali, ni na moj rad ni na finalni proizvod - Novosti. Naprotiv - samo pohvale. Odjednom, ništa ne valja. Mogu li ovo da objasnim? Mogu, naravno, ali nema ni potrebe ni smisla. Sve je prozirno, jasno i slučajnom posmatraču. U "Večernjim novostima" počelo je osvajanje pozicija za ono što dolazi, neka vrsta pretrčavanja, mada nije najjasnije od koga i prema kome. Kao i uvek u slicnim situacijama, neki su se preračunali.

 

U Beogradu 17.05.2017.                                           Radomir Ratko Dmitrović

Komentari (3)

ostavi komentar
pet

19.05.

2017.

Jesuva [neregistrovani] u 11:19

Stepinac i njegov sin

Evo, javio se i bivsi art direktor Frankfurtskih vesti i, na srecu, "upokojeni" urednik i direktor Vecernjih novosti i to pravo iz misje rupe. Posle cetiri godine mandata, u kojima je primao platu od 4.500 evra mesecno, pobegao je kao poslednji mis i iza sebe ostavio zgariste i pustos. Ugasio vecinu izdanja, pa i Sport posle 70 godina, ostavio dugove od preko 7.000.000 evra prema Stampariji Borba, dugove prema bankama, zaposlenima (sve ukupno 11 milona evra), kao i sudske procese na rubu poraza... Pune cetiri godine ga je pratio kompleks prema prethodniku Manojlu Vukoticu, kome je na teret stavljao i napad Hitlera na Poljsku, sve to da bi opravdao svoju nemoc. Sebe i svitu dunstera iz kolegijuma je proglasavao spasiocima, ali je istina izasla na videlo kad je poceo da duva camac za sopstveno spasavanje. Pretvorio je Novosti u Informer, slikao se po tabloidnim TV i branio rezim u sramnim kolumnama, ne bi li dobio novi mandat. Iskoristio je i guzvu i uticaj da sebi dodeli honorar od Kompanije za knjigu "Krst na krizu" , a kada je zakucao i poslednji ekser u sanduk Vecernjih novosti-pobegao u mrak i sada se iz te tame obracunava sa istim onim dunsterima, koji bi da zajasu na njegovu funkciju. Nista manje krivi, neodgovorni i nesposobni kao i sam Dmitrovic. Zato se, covece, ako imas imalo obraza, u sta sumnjam, pospi pepelom, zacuti i dopusti da neko bar pokusa da popravi nesagledivu stetu koju si naneo Novostima.

Odgovori
čet

18.05.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 19:15

Vesanje

Kad brod tone,toneeee, kapetan se PRVI spasava!!!!

Odgovori
sre

17.05.

2017.

Mama [neregistrovani] u 23:43

Zrtva?

On govori o stilu pisanja i nivou . On koji izgleda kao predsednik kucnog saveta iz 70tih.sramga bilo sad je trenutno u ulozi zrtve , pa zar nije gospodin na odmoru? Poceo da gubi kompas?! A te iste je on postavio pored sebe i sluze se istim njegovim oruzijem u cemu je problem gospodine Dimitrovicu pa recite im mocno i jako kao sto ste govorili radnicima Sporta, onako sa stilom i nivom. Pih, a koje je vama mesto sledece sta vam je napredno, brzo i jace mamenjeno?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi