Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Dmitrović: Moj mandat je istekao, hvala na saradnji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

15. 05. 2017.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Dmitrović: Moj mandat je istekao, hvala na saradnji

Pismo koje je Udruženje novinara Srbije (UNS) dobilo od kolega iz "Večernjih novosti", a za koje se navodi da je poslato Nadzornom odboru:"Poštovani, obaveštavam vas da mi je istekao četvorogodišnji mandat na čelu Kompanije Novosti. Od današnjeg dana vođenje i uređivanje izdanja ove medijske kuće, počev od dnevnog lista Večernje novosti, prepuštam odgovornim urednicima, odnosno najbližim saradnicima. Što se tiče ostalih obaveza iz delokruga mojih nadležnosti, obavljaću ih do iznalaženja novih rešenja.

Zahvaljujem na saradnji."

Radomir Ratko Dmitrović

U Beogradu 15.05.2017.

Komentari (4)

ostavi komentar
sub

20.05.

2017.

Комнен Коља Сератлић [neregistrovani] u 14:07

Кажите отворено

Кажите отвореено, Сератлићу, магарче (како год хоћете, ја се не љутим на другога, искључиво се наљутим на самога себе, ево сада се љутим на самога себе, јер упорно покушавам да сарађујемо и да вас подсјећам на моје осврте), нећемо да објављујемо твоје осврте. Ја ћу се захвалити. Не знам шта је у мом осврту о Дмитровићу било лоше, осим што сматрам да је тај велики патриота уништио Новости и на крају рекао "хвала на сарадњи". Е, не може, господо, да главни и (не)одговорни уредници пролазе некажњено. Сада ће се и Дмитровић удомити (односно већ се удомио), као неки и неке друге главне и (не) одгворне, у нови медиј и тако наставити да хара овим масмедисјким небом унесрећене Србије. Ниједног сада главног и (не)одговорног уредника не могу споменути у позитивном контексту (Данас, Блиц, Информер, ТВ Јавни сервис , Таблоид и други. Подсјећам вас да се ви у УНС- у стално борите за слободу ријечи и мисли, за аутономно новинарство, односно слободу штампе. Према мени се управо односеите као извршна власт према масмедијима. Пустите мало и нас мале птице пјевице да мало запјевамо. Као што знате да славуј пјева само ноћу, када је мрак. У доба Османлија ослепљивали су славује, тако да су пјевали и дању и ноћу.

Odgovori
čet

18.05.

2017.

Златибор [neregistrovani] u 15:48

Новости би требало да опстану

Ви говорите да Новости опстану, а не кажете ниша о Дмитровићу који је уништио најтиражнији лист у земљи. Сада Мнаојло Вукотић ликује и смије се. "Захваљујем се на сарадњи..." У нормалној земљи не би било само "захваљујем се на сарадњи" већ би требало да одговараш и пред судом и пред народом, Дмитровићу. Ниси Ти једини главни и одговорни уредник кога би требало процесуирати. Отишла је и једна дама некажнјена, затим још опстију разни Драже, Весе , на ТВ каналима разни Стефановићи. Ма све вас треба почистити скробавом метлом.

Odgovori
uto

16.05.

2017.

Сузана [neregistrovani] u 12:31

Подршка Вечерњим новостима

"Новости" треба да опстану, ту нема дилеме, или бар не би требало да је буде. Нема одустајања, нема предаје. Треба покушати све, мора се наћи решење.

Odgovori
pon

15.05.

2017.

Gale reale [neregistrovani] u 21:29

Neće moći

Lepo je ,što ste obavestili nadzorni odbor, da su imaliI 4 godine da Vam pomognu i reše sva bitna finansijska pitanja Vecernjih novosti, a nisu uradili ama baš ništa . Vama hvala što ste održali V.Novosti u svakom pogledu. . . Profesionalnom, ekonomskom i nacionalno patriotskom. Vaš mandat će biti produžen , ...aj da vidim toga ko će da ugasi zadnju sveću u Srbiji!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi