Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Obraćanje urednice Kosovo sever portala Tatjane Lazarević UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

04. 04. 2017.

Obraćanje urednice Kosovo sever portala Tatjane Lazarević UNS-u

Urednica Kosovo sever portala (kossev.info) Tatjana Lazarević obratila se juče UNS-u navodeći da njen portal ne može da objavi tekst UNS-a "UNS bez odgovora da li Kancelarija za KiM i gradonačelnik Severne Mitrovice selektivno pozivaju medije".

Obraćanje Tatjane Lazarević u nastavku prenosimo u celosti, a tekst UNS-a možete pročitati OVDE.

-----------

Poštovani,

Ovo saopštenje, na žalost, ne možemo da objavimo iz nekoliko razloga:

1. Tekst ne sadrži reakciju, već je skup prepričanih informacija. 

2. Tekst kasni. Događaj se desio u prošlu sredu, kada smo istog dana i obavestili DNKIM.

3. Moja izjava nije verodostojno prenešena. Moja izjava je ublažena. Rekla sam "...za razliku od inicijalno dobre saradnje koju smo imali sa Službom za medije Kancelarije za KiM, a postojimo tri godine, ovu saradnju sada, na žalost, ocenjujem negativno. Oni ne odgovaraju na naše mejlove i pitanja, selektivno pozivaju, najmanje dva puta nisu pozvali sve medije za godinu dana za događaj u Kosovskoj Mitrovici," podsetivši predstavnicu UNS-a sa kojom sam razgovarala na posetu ruskog ambasadora prošlog leta, kada takođe nismo obavešteni. Izjava nije tako prenešena već: "...Sve više se dešava da novinare selektivno pozivaju i obaveštavaju“.

S obzirom na to da je ovakav tekst objavilo krovno novinarsko profesionalno udruženje, od kojeg očekujemo da zaštiti novinarsku profesiju i pravo na rad i adekvatno reaguje na pritužbe za selektivan pristup političkih i institucionalnih predstavnika prema lokalnim medijima, Udruženje je ovakvim tekstom, tako obezbedilo drugačiji kontekst, kojim se dodatno nanosi šteta lokalnim medijima.

Na kraju vas molim da ovaj imejl, s obzirom na to da se nalazimo na "bcc" listi primaoca, prosledite na ostale adrese naših kolega kojima ste poslali prethodno saopštenje.

S poštovanjem,

Tatjana Lazarević

urednica

Kosovo Sever portal

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi