Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo Marka Lopušine Milanki Karić: Dajte mi moju penziju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

24. 08. 2016.

Pismo Marka Lopušine Milanki Karić: Dajte mi moju penziju

Marko Lopušina uputio je otvoreno pismo poslanici Milanki Karić u kojem traži da mu isplati penzijsko osiguranje za 1997. godinu kada je kao novinar i urednik radio u njenoj kompaniji “Braća Karić”. Pismo prenosimo u celosti.

Otvoreno pismo g. Milanki Karić, srpskom poslaniku

DAJTE MI MOJU PENZIJU

- Vi ste u poslaničkim klupama kreirali i usvajali zakone, pa treba i da ih sporovodite. Uplatite PIO fondu moje penzijsko osiguranje za 1997. godinu

Poštovana gospođo Karić,

javjam Vam se sa molbom da ispoštujete zakonske obaveze, koje Vaša kompanija ima prema meni i mojoj porodici. Po sili zakona poslat sam u penziju sa navršenih 65 godina života. Kako me je obavestio PIO fond, kompanija “Braća Karić”, u kojoj sam radio kao novinar i glavni urednik, (listovi “Intervju” i “Profil”), mi nije uplatila penzijsko osiguranje za čitavu 1997. godinu.

Moj advokat je pokušao da dođe do službenika iz Vaše kompanije, sa kojim bih se dogovorili da se izvrši uplata tih obaveza za 1997. godinu, ali su nam u kompaniji rekli da “ne postoje papiri o socijalnom i penzijskom osiguranju zaposlenih u listu “Intervju, odnosno u magazinu “Profil”. I da ne postoji ništa o ovim listovima i zaposlenim u njima. Čak su i urednici Milomir Marić i Vesna Radusinović potvrdili da “ne postoji ništa od dokumenata”.

Nisam mogao da verujem da dokumenta ne postoje, odnosno da je Vaša kompanija ilegalno izdavala “Intervju” i “Profil”, u vreme kada se Vi vodili Fondaciju braće Karić sa sedištem u zgradi SIV 3, u kojoj smo se viđali. I da me je kompanija “Braća Karić” faktički pokrala tako što mi nije uplatila po zakonu penzijsko osiguranje samo za tu godinu, kada je “Intervju” ugašen, a “Profil” pokrenut.

Zbog toga imam manju penziju i imam privremeno rešenje o penziji. Koliko razumem PIO fond, Vaša kompanija je dužna da mi uplati tu godinu osiguranja. Ja na ovaj način moram da interveništem, jer u Vašoj firmi niko ništa o tome ne zna i nema sa kim da sarađujem. Iz toga sam zaključio da kompanija “Braća Karić” neće izvršiti svoju zakonsku obavezu.

Molim Vas da mi pomognete. Vi ste u poslaničkim klupama kreirali i usvajali zakone, pa treba i da ih sporovodite. Pokažite da Vaša firma i familija poštuje srpske zakone. Molim Vas da mi Vaša kompanija uplati PIO fondu penzijsko osiguranje za 1997. godinu, kako bih dobio pravo i trajno rešenje za penziju. Od te penzije izdražavam svoju porodicu, a i državu, jer mi uzima 10 odsto.

S poštovanjem Marko Lopušina, novinar iz Beograda

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

24.08.

2016.

Slavujko [neregistrovani] u 23:27

Dzukele

E, Marko,Marko... Sa dzukelama se ne razgovara kao sa normalnim ljudima! Zapamti, moras da se spustis na njihov, jajarski nacin razmisljanja i ponasanja - da bi razumeli sta trazis! To je, znam, mnogo tesko, neprijatno, nenormalno...
Sta mislis - odakle im pare? Pa, kolega, otimali su

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi