Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Sindikat zaposlenih u Sportu: Samozvani vlasnik Sporta Saša Mirković nastavlja da obmanjuje javnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

04. 08. 2016.

Izvor: Sindikat zaposlenih u Sportu

Sindikat zaposlenih u Sportu: Samozvani vlasnik Sporta Saša Mirković nastavlja da obmanjuje javnost

Sindikat zaposlenih u dnevnom listu "Sport" poslao je danas UNS-u pismo u kome navodi da su se "okupili ispred Doma sindikata i da istrajavaju u poznatim zahtevima". Pismo prenosimo u celosti.

Sindikat zaposlenih u Sportu ponovo se okupio ispred Doma Sindikata. Osim jednog kolege koji je poverovao u obećanja Saše Mirkovića i jednog koji čeka da ga pozovu na razgovor, ostali istrajavaju u poznatim zahtevima:

1. Isplata svih zaostalih potraživanja (zarade, doprinosi, prevoz);

2. Povlačenje nepismenih, kontradiktornih i samim tim nelegalnih Upozorenja na postojanje razloga za otkaz i  ukidanje Rešenja o prestanku radnog odnosa;

3. Tek po ispunjenju prve dve tačke, sindikat će biti spreman da razgovara, ali ne pojedinačno kako samozvani vlasnik insistira, nego kolektivno o uslovima pod kojim će zaposleni da se vrate na posao u Sport

Dok se hvali neviđenim poslovnim uspesima, Mirkovićevi ljudi zovu zaposlene telefonom, prete, ubeđuju i obećavaju. Ne pitaju zašto je kolega Željko Vujičić u utorak 02.08.2016 morao u Urgentni centar, gde je ostao do 01:30. Zato što bez zdravstvene zaštite nije mogao drugačije da zatraži lekarsku pomoć.

Mirković može da piše i briše na svom fejsbuk profilu. Ali ne može da pobije poznate činjenice.

Pošto se provodio na račun Zaječaraca, ugasio dve televizije, ostao bez podrške vlasti, Saši Mirkoviću nije ostalo ništa drugo nego da se predstavi kao žrtva. Jer, po sopstvenim saopštenjima, Mirković se bori za sve živo. A najviše za ništa.

Veliki borac za slobodu novinarstva tako trenutno brani Sport od političara koji bi da mu ga otmu. Možda kao što on otima hleb od usta zaposlenih i njihovih porodica.

Veliki borac za slobodu novinarstva danima kopira tuđe tekstove u Sportu. Verovatno u cilju popularizacije sporta i novinarstva.

Veliki borac za slobodu novinarstva oslobodio je Sport od stega sportskog novinarstva i uveo ga u političku odbranu lika i dela Saše Mirkovića.

Veliki borac za pravdu do sad je prekršio nebrojene zakone ove zemlje. Samo nepoštovanjem preuzetih obaveza iz kupoprodajnog ugovora.

Veliki borac za pravdu ima pravo da ne poštuje nikakve procedure kod suspendovanja i otpuštanja zaposlenih.

Veliki borac za istinu zakazuje sastanke na kojima se nikad ne pojavljuje.

Veliki borac za istinu zasmejava javnost proizvoljnim podacima.

Veliki borac za ljudska prava bori se samo kad njemu nije nešto po volji. A s obzirom na burnu poslovnu prošlost, jasno je da su strahovi sve veći.

Velik borac za ljudska prava maltretira zaposlene kad god zatraže svoju krvavu zaradu.

Veliki borac za ništa nastavlja da radi svašta.

Predlog za Pulicera

Sindikat zaposlenih u Sportu predlaže Sašu Mirkovića i sadašnji kolegijum Sporta za Pulicerovu nagradu u oblasti izdavaštva. Uspeli su bez novinara i uprkos neviđenim političkim pritiscima da iz dana u dan dižu tiraž za po 80 i više posto.

Pa ko im poveruje.

Osim članova sindikata zaposlenih u Sportu, ispred Doma Sindikata bili su i honorarni saradnici kojima takođe mesecima nije ništa plaćeno: Zoran Ivković, Rada Nikolić, Branko Sekulović, Srđan Pestorić, Boško Živančević, Srđan Stamenković, Dragan Radović, Bojana Grandić, Nina Spasojević, Vuk Žarić, Dalibor Aćimović, Ljubomir Mijušković, Željko Vujičić.

 

 

 

Komentari (4)

ostavi komentar
čet

04.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 21:30

sve gasi

Ovaj menadžer sve čega se dokopa - gasi. Upravo je ugašen i signal Radio Zaječara, koji je bio u sastavu njegove Best TV. Raadio je postojao 70 godina. Ima li zakona u ovoj zemlji za ovakve!

Odgovori
čet

04.08.

2016.

LILIT [neregistrovani] u 20:49

Grof955@gmail.com

A koji je to "kolega"

Odgovori
čet

04.08.

2016.

Dragan [neregistrovani] u 16:35

Hahaha

Beton firma, zanimljivo.

Odgovori
čet

04.08.

2016.

Dragan [neregistrovani] u 16:34

hahaha

Beton firma...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi