Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo TV Apatin: Diskriminacija TV Apatin od strane SNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

18. 04. 2016.

Izvor: TV Apatin

Pismo TV Apatin: Diskriminacija TV Apatin od strane SNS

Poštovani, želimo da javno saopštimo o nezapamćenoj diskriminaciji javnih glasila TV Apatin i nedeljnika „Novi glas Komune“ ( čiji je izdavač TV Apatin).

Na završnoj javnoj konvenciji Srpske napredne stranke SNS, kojoj je prisustvovao ministar policije Nebojša Stefanović, potpredsednik SNS, Damir Zobenica član Izvršnog odbora i dr. TV Apatin i NGK namerno nisu pozvani da prisustvuju ovom skupu.

Znači li to da TV Apatin i NGK nisu poželjni ili se tretiraju kao neprijateljski mediji u odnosu na SNS u Apatinu.

Želimo da javnost zna da je ovo nastavak jedne brutalne, nečasne i nedostojne kampanje koju vodi vlasnik apatinske televizije 025INFO, Ilija Bursać, ujedno i poverenik SNS za Apatin i jedan od nosilaca izborne liste SNS u Apatinu.

TV 025INFO je dobila dozvolu za emitovanje neposredno pred izbore i sada je jasno kako i zbog čega vlasnik tog medija i prvi čovek SNS Apatin ovako nečasno i neprofesionalno postupa.

Treba videti kakav se jednostranački (SNS program) besomučno satima i satima emituje na tv 025INFO. Sem SNS ne emituje se NIJEDNA DRUGA STRANKA!!!

U toku kampanje počeli su da izdaju „novine“ 025INFO, što je jedan ogavan partijski bilten i sramota novinarstva u šta se možete i sami uveriti na njihovom sajtu 025INFO .

Ovakav medijski teror i tako sramotna jednopartijska propaganda još nije zabeležena u Apatinu, a verovatno ni u Srbiji.

Tokom protekle dve nedelje, do danas, a verovatno i do izbora, Iljia Bursać kao poverenik je zabranio svim članovima SNS da gostuju u emisijama TV Apatin i jedinom do sada opštinskom nedeljniku NGK.

Oni gostuju samo u njegovim medijima u višesatnim emisijama.

Pri tome niko iz apatinskog odbora sns nije nam uputio ni jednu jedinu reč kritike niti iskazao nezadovoljstvo načinom na koji mi radimo i izveštavamo  u izbornoj kampanji.

Smatramo da je Ilija Bursać prekršio sve elementarne profesionalne i etičke norme u novinarstvu, čak i zakonske odredbe, a ovo što se desilo da na skup ne pozove TV Apatin i NGK (15.04.2016.) predstavlja neviđenu diskriminaciju i pokazuje kakvu brutalnost primenjuje ovaj čovek.

Molimo da se novinarska udruženja, pa i sam SNS odrede o ovakvom načinu vođenja kampanje i medija u isto vreme.

Na pitanje glavnog urednika TV Apatin, Vesne Milanović Simičić upućeno Iliji Bursaću, povereniku SNS Apatin i vlasniku 025INFO, zašto ne dopušta kandidatima sa liste SNS da gostuju na TV Apatinu, odgovorio je :

- „Sve će vam biti jasno 24. aprila!“

Urednički kolegijum TV Apatin

Glavni i odgovorni urednik

Vesna Milanović Simičić

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

18.04.

2016.

LegendaNovinarstva [neregistrovani] u 17:30

NISTE NI BLIZU

Zaista je smejurija ovako nesto napisati. Mediji koji prazni opstinsku kasu, a ignorise sva saopstenja pomenute stranke zaista nema pravo ikoga da poroziva. Pogledajte portal 025info pa prosudite da li ima i jedne politicke opcije sem SNS. A to sto vam urednici Popov zavece siju, to su neke druge stvari o kojima ne bih... niste vredni toga. Nazalost kodeks novinarstva niste nikad ni imali, pa ostanite poltroni do kraja...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi