Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo zaposlenih u “Sportu”: Aneksima nam smanjuju platu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

18. 03. 2016.

Izvor: UNS

Pismo zaposlenih u “Sportu”: Aneksima nam smanjuju platu

Zaposleni u dnevnom listu “Sport” poslali su danas UNS-u pismo u kom ističu da se “maltretiranje i šikaniranje preostalih zaposlenih nastvalja”, kao i da im je firma Beoton R doo ponudila anekse ugovora o radu kojim im se zarade smanjuju za trećinu. Pismo prenosimo u celosti.

 

U Sportu ne prestaju maltretiranje i šikaniranje preostalih zaposlenih. Iako mesecima ne izvršava svoje obaveze, Beoton R doo ponaša se sve beskrupuloznije.

Pošto Saši Mirkoviću nije bilo dovoljno što prostorije “Sporta” koristi kao izborni štab, sada je rešio i da poništi ugovore koje su zaposleni dobili prilikom prelaska iz kompanije Novosti AD, kada su im garantovani ISTI uslovi kod novog poslodavca Beoton R d.doo. Novi vlasnik samoinicijatvno je smanjio broj dana odmora, ne plaća redovno ni zarade, ni doprinose.

Kako to očigledno nije dovoljno za političke ambicije Saše Mirkovića, Beoton R doo ucenjuje zaposlene da pristanu na značajno smanjenje zarada. Nije dovoljno što novinari “Sporta” bez svoje volje finansiraju Mirkovićevu kampanju, nego je pitanje dana kad će morati na ulice i da za njega agituju!

Zaposlenima je ostavljeno osam dana da se izjasne da li će prihvatiti smanjenje oko trećine zarade, ili poslodavac zadržava pravo da sa njima raskine ugovor o radu, bez obzira na ugovor o kupovini između Novosti AD i Beoton R doo u kojem se novinarima garantuje da novi poslodavac neće nikoga da otpušta u sledeće dve godine.

Od kad je finansiranje nečije političke kampanje povreda radnih obaveza?

Zaposleni u dnevnom listu Sport.                                                    

U prilogu su slike: hodnika u koji sekretarica ostavlja JEDINI telefon u redakciji kad u 17h napusti posao, zabrana kretanja, propagandni materijal u prostorijama “Sporta” i skladište koje prave od “Sporta”

Komentari (2)

ostavi komentar
ned

20.03.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 21:13

A šta se drugo moglo očekivati

Oni koji su odlučili da Sport prodaju Beotonu, trebalo je da znaju kome ga prodaju. Pa taj gazda je uništio sve čega se dočepao, odnosno radio je samo za sopstveni džep. Pogledajte na šta liči Zaječar. Znali su to oni koji su trebali da znaju poslednjih par godina, ali su se pravili da ne znaju. Bojim se da će tako proći Sport. Dobro je da novinari Sporta javno govore o tome. Njihove kolege u Zaječaru, zaposleni na televiziji, su bili potpuno bespomoćni. Svi koji su mogli, našli su druge poslove, neposlušni doobili otkaze, a ono malo što ih je ostalo, rade po gazdinom diktatu. To izgleda jadno.

Odgovori
ned

20.03.

2016.

karlo mali [neregistrovani] u 21:06

kukuleleeee

Isti princip primenjivao je i pre u Beotonu, sestrisnkim firmama, Zajecaru, Moja TV, raznim listovima, veštačkim sajtovima...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi