Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Regionalna RTV Kraljevo i Ibarske Novosti: Ukradeno više od deset antena televizije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

13. 08. 2015.

Regionalna RTV Kraljevo i Ibarske Novosti: Ukradeno više od deset antena televizije

Regionalna RTV Kraljevo i Ibarske Novosti poslale su danas UNS-u pismo u kom navode da su prekjuče nepoznata lica ukrala više od deset antena ove televizije zbog čega gledaoci 24 sata nisu mogli da prate program. Pismo prenosimo u celosti.

Sa kote Borča gde se nalazi link Televizije Kraljevo za emitovanje programa, nepoznata lica poskidala su prekjuče više od 10 antena. Prilikom ove krađe došlo je i do oštećenja uređaja Orion Telekoma koji je distributer digitalnog signala Regionalne Televizije Kraljevo na ostale kote u Srbiji. Ceo slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Kraljevo, a istraga je u toku.

Poštovani gledaoci, posle prošlonedeljnog problema sa signalom sa kote Goč kada nismo emitovali program više od 18 sati, nažalost prekjuče smo ponovo oko 16 sati ostali bez signala.

Naime, nepoznata lica skinula su sa stuba Regionalne Televzije Kraljevo koji se nalazi na Borči više od 10 antena i  pri tom oštetila uređaj koji doprema digitalni signal do distributera slike. Samim timi gledaoci 24 časa nisu bili u mogućnosti da prate program Televizije Kraljevo.

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo izvršili su uviđaj i istraga je u toku.

Ovo je još jedan pokušaj da se onemogući objektivno izveštavanje i sloboda govora, po nalogu onih koji sami sebe pronalaze u problemima na koje Televizija Kraljevo svakodnevno ukazuje. Koliko su nalogodavci ovakvih krivičnih dela svesni da na ovaj način neće moći „da nam stave flaster na usta“ nije nam poznato, ali je sigurno da će objektivno novinarstvo ostati sinonim ove kuće dok postoji. Iako na ovakvu destrukciju ne možemo da utičemo, svojim vernim gledaocima se izvinjavamo na tome što su u prethodnom periodu često bili onemogućeni da prate naš program. S obzirom da je policija stvar preuzela u svoje ruke, iskreno se nadamo da se ovakve stvari neće više ponavljati.

Televizija Kraljevo u protekle 23 godine prolazila je kroz mnoge teške trenutke zbog raznoraznih političkih pritisaka što se i danas odražava na rad i funkcionisanje naše medijske kuće.

Regionalna RTV Kraljevo i Ibarske Novosti

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi