Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Diskriminacija medija na antidiskriminacionom skupu u Smederevu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

31. 07. 2015.

Autor: Jelena Ilić, Večernje novosti; Miroslav Đorđević, Blic;Olivera Milošević, Politika; Jelena Vasiljević, Informer

Diskriminacija medija na antidiskriminacionom skupu u Smederevu

U Podunavskom upravnom okrugu održana je konferencija za novinare na temu sprečavanja diskriminacije u svim oblastima društva na koju nisu pozvani gotovo svi dopisnici beogradskih redakcija. Organizator sastanka Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković sa predstavnicima Podunavskog okruga, Grada Smedereva i Opštine Velika Plana o sprečavanju diskriminacije i zaštiti ravnopravnosti u svim oblastima društva bio je načelnik Podunavskog upravnog okruga, Radoslav Cokić.

 

 

Cokiću ovo nije prvi put da na konferencije za novinare poziva samo „odabrane“ medije , uglavnom lokalne redakcije.

Da apsurd bude veći, jedna od tema ovog sastanka bila je unapređivanje i zaštita ravnopravnosti, kao i nadzor nad primenom propisa o zabrani diskriminacije!

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je na ovom sastanku izrazila “želju da Smederevo bude antidiskriminacioni grad koji će prvi pokrenuti seminare i borbu protiv diskriminacije”, navodi se u saopštenju na sajtu Poverenika za zaštitu ravnopravnsti.

Očito, ovde je reč o političkim manipualcijama jer i gradonačelnica Avramović mesecima sprovodi istu praksu diskriminacije medija, odlučujući po sopstvenom nahođenju koje medije poziva, a koje ne poziva na konferencije za novinare.

Posle upozorenja UNS- a da tako krši zakon, gradonačelnica Avramović nije promenila manir biranja novinara, odosno medija.

Dopisnici beogradskih redakcija o ovome su obavestili i kabinet  Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković.

 

 

 

 

Komentari (3)

ostavi komentar
pon

01.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 16:36

Re: Skup u Smederevu

Poštovana,
a šta ćete preduzeti (ili ste preduzeli) da se osudi ovakvo ponašanje vlasti u Smederevu i Podunavskom okrugu? Licemerno je i organizovati i učestvovati na skupu "o borbi protiv diskriminacije" na kome glavnu reč vode dva najveća uzurpatora medija - Gradonačelnica Smedereva g-dja Avramović i njen momak g-din. Cokić.

Odgovori
ned

31.07.

2016.

Smederevac [neregistrovani] u 20:41

Nije nego...

Malo se pravimo naivni ... Najveći diskriminator u Smederevu je upravo Jasna Avramović

Odgovori
pon

03.08.

2015.

Antigona Andonov [neregistrovani] u 13:59

Skup u Smederevu

Poštovane koleginice i kolege,

iako sam sa nekima od vas već razgovarala telefonom, želim da i ovim putem, u ime Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i poverenice Brankice Janković, izrazim žaljenje što je došlo do ovakve situacije. Kako ste i sami naveli, posetu, odnosno konferenciju za medije nije organizovala naša institucija.
Ujedno vas obaveštavam da ćete, u svakoj prilici kada budemo organizovali neku aktivnost u Podunavskom okrugu, biti pozvani. To je i do sada bila naša praksa, bez obzira gde se skup održava, i sa time ćemo nastaviti i ubuduće. Mediji su naš dragocen saveznik i partner u borbi protiv diskriminacije i unapređenja ravnopravnosti svih građana i građanki Srbije.

S iskrenim uvažavanjem,
Antigona Andonov, šefica Kabineta poverenice

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi