Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Nataša Miljanović Zubac u pismu UNS-u: Prolazim kroz mobing, diskriminaciju i pritiske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

12. 09. 2022.

Izvor: UNS

Nataša Miljanović Zubac u pismu UNS-u: Prolazim kroz mobing, diskriminaciju i pritiske

Dopisnica Radio televizije Republike Srpske (RTRS) Nataša Miljanović Zubac obratila se Udruženju novinara Srbije (UNS) navodeći da trpi mobing od trenutnog rukovodstva ove medijske kuće. Njeno pismo prenosimo u celosti.

Prije svega, hvala vam na podršci koju ste mi pružali tokom prethodnog perioda koji je za mene, ali i moju porodicu,  bio izuzetno težak. Nakon što mi je zapaljen automobil policija je utvrdila da sam bezbjednosno ugrožena i nalazim se pod policijskim nadzorom. Od tada živim u sjenci tog saznanja. Nažalost, to trenutno nije moj najveći problem.

Primorana sam da vam se obratim, jer su mi potrebni podrška i zaštita, ali sada od ataka aktuelnog  rukovodstva RTRS-a,  medijske kuće u kojoj  radim od 1996. godine. Prolazim kroz mobing, diskriminaciju, pritiske. Prijete mi otkazom. 

Ignorisanje mojih dopisa,  neraspoređenost na sedmičnim rasporedima, prestanak i verbalne komunikacije, ignorisanje situacije u kojoj se nalazim, posebno ignorisanje bezbjednosne procjene MUP-a Republike Srpske – PU Trebinje, neki su od elemenata mobinga i diskriminacije koje trpim od strane rukovodstva RTRS-a uključujući i koordinatorku ITC Trebinje. 

Nije im ni to bilo dovoljno nego su detaljan izvještaj od strane nadležnih u Policijskoj upravi Trebinje preispitivali preko direktora Policije Republike Srpske g-dina Siniše Kostreševića i potom ga tumačili po svom, ili nečijem, nahođenju. To tumačenje nije u skladu sa izvještajem PU Trebinje i dodatno me targetira.

Želim da istaknem da su se svi nadležni kojima sam se obratila oglušili. Obraćala sam se institucijama Republike Srpske i BiH, konkretno - predsjednici Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. Odgovore nisam dobila.

Jedino je Policijska uprava Trebinje svoj posao radila korektno i profesionalno i, koliko je to moguće, pružila mi i zaštitu. Od najnovijih dešavanja i napada  rukovodstva RTRS-a policija ne može da me štiti.

Poštovane kolege, zato se vama obraćam.

Dvije i po decenije u RTRS-u  radim svoj posao odgovorno i profesionalno. Upravo zbog načina na koji sam radila i tema koje sam istraživala postala sam nečija meta. Upozorenje sam dobila paljenjem automobila.

Upozorenje sam dobila i od rukovodstva RTRS-a  -  kroz različite oblike mobinga i diskriminacije do prijetnje otkazom. Ugrožena mi je i egzistencija.

Ponašanje rukovodstva RTRS-a smatram svojevrsnom  “podrškom” onima koji su mi u plamenu poslali poruku upozorenja. Ovu moju konstataciju rukovodstvo RTRS-a potvrđuje mobingom, diskriminacijom, pritiscima i prijetnjom otkazom.

Poštovane kolege, vjerujem da ćete mi, u skladu sa vašim ingerencijama i mogućnostima pružiti podršku i zaštitu.

S poštovanjem,

Nataša Miljanović Zubac

novinarka RTRS-a

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

14.09.

2022.

VEMI [neregistrovani] u 16:45

KOMENTAR

Ko je od kolega pružio zaštitu i podršku novinarima Inexa, kad nas je DOS-ovska vlast, krajem 2002 godine, izbacila sa posla na osnovu pravno nevalidnih rešenja o otkazu ?

Odgovori
pon

12.09.

2022.

anonymous [neregistrovani] u 16:28

Sve dodje na svoje

Draga Natasa zao mi je zbog svega kroz sta prolazis, ali cutologa u nekadasnjem SRT, danasnjem RTRS bilo je uvijek
Medju njima si na zalost bila i ti kada su se slicne stvari desavale drugim kolegama.
Cutali ste i mislili "ne tice me se" daleko je to od mene... a onda te stigne i Pejku i tebe, a stici ce i druge
Sve dodje na svoje i po svoje
Zao mi je, ali karma je kucka

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi