Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Uhapsite njih, nemojte mene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

05. 12. 2015.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Gazda 'Kurira' samo što nije zaplakao u policiji

Uhapsite njih, nemojte mene

Vlasnik „Kurira" Aleksandar Rodić zamalo nije zaplakao tokom saslušanja u policiji o objavljivanju lažnog iskaza duševnog bolesnika Aleksandra Kornica koji je premijera Vučića optužio za organizovani kriminal, saznaje Informer.

Rodić je tokom razgovora sa inspektorima rekao da nema apsolutno nikakve veze s plasiranjem spornog teksta.

Rekao je da je on biznismen koji se ne bavi uređivanjem novina i da su, ako i ima neke krivice, za sve odgovorni glavni urednik Milan Lađević i odgovorna urednica Marija Kordić!

Ružno i kukavički

Rodić je istražiteljima, koji su ga saslušali zbog sumnje da je tekstom u „Kuriru“ izazivao paniku i nerede i podstrekavao Kornica na lažno prijavljivanje, čak rekao daje spornu naslovnu stranu video na kiosku kad i svi drugi čitaoci!?!

- Čovek se strašno uplašio kad je shvatio da bi neko mogao krivično da odgovora zbog objavljivanja Kornicovih lažnih optužbi. U jednom trenutku samo što nije zaplakao... Sve vreme se pravdao da je on, eto, samo biznismen kome je jedini cilj da ima profitabilne novine i da pravi profit. Tvrdio je da se apsolutno ne meša u uređivanje „Kurira“! On se kune da uopšte nije ni znao da će njegovi urednici objaviti Kornicov iskaz, čime je praktično svu krivicu pokušao da svali na njih - priča sagovornik Informera i dodaje da je Rodić očigledno spreman da žrtvuje najbliže saradnike.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović smatra i da je ovakav Rodićev iskaz, ukoliko je zaista bio takav, krajnje ružan i kukavički.

- Svaljivanjem krivice na urednike i uređivački kolegijum Rodić je pokazao da je spreman da zbog svog privatnog rata žrtvuje vojsku koja se bori za njega. Time je rekao sve o samom sebi. Po ko zna koji put je demonstrirao kakav je čovek - naglašava Đukanović.

Naravno da je znao

Bivšeg operativca DB Božu Spasića ne bi iznenadilo ako bi i ostali učesnici ove afere skinuli odgovornost sa sebe.

- Rodić se pravi nevešt i pokušava da se predstavi kao potpuno neobaveštena osoba. Ali prosto j e neverovatno da vlasnik nije znao da će u njegovim novinama premijer biti optužen za ucenu, iznudu i organizovani kriminal. U takvim situacijama se pre objavljivanja obično konsultuju svi urednici, ali i vlasnik, pa čak i advokati zaključuje Spasić.

POSLEDNjA VEST

Krivična prijava protiv Rodića i Lađevića

Više tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je MUP dostavio krivičnu prijavu protiv Rodića i glavnog urednika „Kurira" Milana Lađevića zbog sumnje da su podstrekavali bivšeg direktora „Kurira" Aleksandra Kornica da lažno optuži premijera za iznudu i organizovani kriminal.

- Nakon razmatranja prijave, proizilaze obeležja krivičnog dela podstrekavanje na lažno prijavljivanje - rekla je Tatjana Sekulić, portparolka tužilaštva.

Prema Krivičnom zakonu, maksimalna zaprećena kazna za ovo krivično delo je pet godina zatvora.

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ GLAVNI UREDNIK INFORMERA

JAVNI ODGOVOR UREDNICI ZABAAVNOG PROGRAMA RTS-A

OLIVERA, LAŽEŠ! ZA SVE NAŠE PARE

Urednica RTS Olivera Kovačević braneći „Kurir" od zakona izjavila je za dotični Rodićev reketaški bilten, citiram:

"Razumno bi bilo da su na informativni razgovor pozvani urednici i novinari Pinka, kao i urednik Informera, a ne samo jedna strana..."

Ovu njenu izjavu karijerni poreski utajivač Aleksandar Rodić i njegovi saučesnici iskoristili su kao ključni argument za svoju tvrdnju da su oni, najcrnji kriminalci u medijskoj istoriji Srbije zapravo nevine žrtve režima!

I to bi možda i bilo u redu da je u citiranoj izjavi Olivere Kovačević bilo šta tačno. Ali, nije.

Zato ovim putem upućujem javni odgovor Kovačevićevoj:

"Olivera, lažeš! Lažeš za sve naše pare. Lažeš masno i svesno u pokušaju da odbraniš medijsko-mafijaški poredak uspostavljen za vreme vlasti tvoje žute političke ološ-elite. Kažeš, Olivera, razumno bi bilo da sam na informativni razgovor porvan i ja. Razumno bi bilo, Olivera, da si ti pre nego što si dala izjavu proverila da li sam pozvan. Da jesi, saznala bi da ne samo da sam pozvan već i saslušan! I to pre Rodića. Saslušan sam, Olivera, u ponedeljak uveče u Upravi kriminalističke policije po nalogu Višeg javnog tužilaštva. Saslušanje je počelo u 19.20, a završeno tačno u 21.25, o čemu je načinjena službena beleška i prosleđena tužilaštvu.

Razumno bi bilo, Olivera, da si pre nego što si nas zapljunula bar prelistala Informer. Da si to uradila, videla bi vest objavljenu na udarnoj strani da sam saslušan i ja, ali i direktor Informera Damir Dragić. Da nisi zlonamerna, Olivera, da ne učestvuješ u odvratnoj kampanji, videla bi naslovnu stranu Informera na kojoj je u sredu 2. decembra najvećim mogućim slovima ispisano da me je u istrazi tzv. afere državni udar BIA pozvala na informativni razgovor, i to po nalogu Specijalnog tužilaštva!

Ali, tebe, Olivera, istina i činjenice ne interesuju. Ti se baviš prizemnom propagandom i politikom. Ti svesno i namerno lažeš. A platu sa sve varijabilama primaš na Javnom medijskom servisu.

Mi, građani Srbije te plaćamo. I ja te plaćam, Olivera.

P. S. Hoćeš li nam ikada, Olivera, reći koliko mesečno zarađuješ na RTS? Kad se saberu plata, dodaci i varijabile, koliko stotina hiljada naših dinara svakog meseca strpaš u džepove?!"

BRANKO PAVIOVIĆ, ADVOKAT

Po Zakonu o javnom informisanju za ono što je objavljeno u novinama odgovorni su glavni i odgovorni urednik i novinar. To je tako, a sve ostalo mora da se dokazuje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi