Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Prvo osnovno tužilaštvo preuzelo slučaj "Kornic"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

03. 12. 2015.

Izvor: Tanjug

Prvo osnovno tužilaštvo preuzelo slučaj "Kornic"

U Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu danas je stigla krivična prijava protiv bivšeg direktora lista "Kurir" Aleksandra Kornica kojom se tereti za krivično delo lažno prijavljivanje, izjavila je danas Tanjgu portparol tog tužilaštva Leposava Vujanović.

Ona je precizirala da je u tom slučaju formiran predmet i da će biti sprovedene istražne radnje u takozvanom "skraćenom" postupku.

Za krivično delo lažno prijavljivanje, prema Krivičnom zakonu, zaprećena je kazna za od tri meseca do tri godine zatvora, a za teži oblik dela od šest meseci do pet godina zatvora.

U okviru postupka Kornic bi trebalo da bude pozvan pozvan na saslušanje u tužilaštvo povodom krivičnog dela za koje se tereti.

Krivičnu prijavu je osnovnom tužilaštvu prosledilo Više tužilaštvo u Beogradu koje je juče odbacilo Kornicevu krivičnu prijavu protiv Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika lista "Informer" Dragana J.Vučićevića.

Više tužilaštvo je utvrdilo da oni nisu izvršili krivična dela prinude, povrede slobode govora i javnog istupanja i krivičnog dela zloupotrebe poverenja, kao ni bilo koje drugo krivično delo za koje bi se gonjenje preduzimalo po službenoj dužnosti i saopštilo da će protiv Kornica biti pokrenut postupak zbog lažnog prijavljivanja.

Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom, a njene navode u nedelju je objavio list "Kurir".

Na sajtu tog lista danas je objavljeno da je glavni i odgovorni urednik Milan Lađević pozvan na saslušanje u Upravu kriminalističke policije koje je zakazano za danas, zbog navodnog izazivanja panike i nereda. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi