Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Đurović: Mijatović iznosi neistine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

03. 12. 2015.

Izvor: Tanjug

Đurović: Mijatović iznosi neistine

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović zatražila je danas da se prekinu pritisci na list "Kurir" i vlasnika Aleksandra Rodića, a narodna poslanica Aleksandra Đurović je tim povodom ukazala da Mijatović iznosi, kao i obično, notorne neistine. "Mijatović iznosi, kao i obično, notorne neistine i teško je poverovati u bilo kakvu dobru nameru", rekla je Đurović za Tanjug.

 

Đurović je rekla da je čitavoj javnosti "više nego jasno da je Aleksandar Rodić taj koji je zloupotrebio bolesnog čoveka, a da se njegova novina bavi reketiranjem ljudi".

Prema njenim rečima, ne postoje nikakve pretnje Aleksandru Rodiću, a na koje policija nije odmah reagovala, tako da je "priča o ugroženosti Aleksandra Rodića i njegove porodice nešto što se zloupotrebljava za napade na Vladu Srbije".

"Uverena sam da će premijer i Vlada učiniti sve da sačuvaju stabilnost i bezbednost naše zemlje i svih njenih građana, isto kao što sam sigurna da zakon mora da jednako važi za sve, bili oni političari, novinari ili ma kojom drugom profesijom se bavili", zaključila je Đurović.

Mijatovićeva u izjavi za "Kurir" rekla da, sve dok postoje napadi na urednike i novinare, kao što su napadi na Rodića, ne može se govoriti o slobodi novinarstva i sigurnosti novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi