Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  'Kurir' me stavio na poternicu!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

01. 12. 2015.

Autor: J. Marijašević Izvor: Informer

'Kurir' me stavio na poternicu!

Kurir je izmišljenom aferom da su Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej i čelnici Informera umešani u iznudu i ozbiljan kriminal pokušao da uceni premijera Srbije da bi se dokopao vlasničkog udela u „Politici" i „Novostima"!

 

Ovo je suština odgovora premijera Aleksandra Vučića na besmislene laži koje je „Kurir“ plasirao u javnost. On je sinoć na RTS poručio da nikome neće dozvoliti da reketira Srbiju i ucenjuje Vladu i državu lažnim aferama.

Vikao kao manijak

- Pa moje lice je bilo na poternici, na naslovnoj strani „Kurira"! To nije bio politički napad, već optužba za konkretno krivično delo. A svima je jasno o čemu se tu radi - o marifetlucima vrha Demokratske stranke, Rodića, Bogićevića i Bjelopetrovića i pokušaju preuzimanja „Politike" i „Novosti" - istakao je Vučić.

Ogorčen na tvrdnje i optužbe Rodićevog dnevnog lista da je učestvovao u uceni, iznudi i organizovanom kriminalu, Vučić je oštro odgovorio.

- Neću da dozvolim nikome da me povezuje sa kriminalom, gadim se kriminalaca i bilo kakvih baraba, jer se borim protiv njih i neću da na mene padne nikakva senka - poručio je Vučić.

Kako je istakao, bivšeg direktora „Kurira" Aleksandra Kornica, koji je izneo pomenute besmislene optužbe, nikada nije ni video, a kamoli sa njim sedeo u nekoj kafani.

- Ne znam ni ko je ni šta je. Ja sam častan čovek i zato sam kao svako normalan tražio dodatno da odem na poligraf, jer se samo najveći lažovi toga plaše. Uostalom, to se pokazalo onog časa kada je ovaj čovek (Kornic), čije su zdravstveno stanje zloupotrebili, vikao hodnicima kao neki manijak da neće na poligraf. To su ga naučili oni koji su mu pisali krivičnu prijavu. Rekli su mu da ne sme da kaže ni u kom danu ni u kojoj nedelji ni mesecu, a ni godišnjem dobu je to bilo, zato što se meni svakog dana zna gde se tačno nalazim - naglasio je premijer.

Vučić je dodao da sve to što se dešavalo ne bi nazvao državnim udarom, ali svakako i jeste pokušaj rušenja Vlade i stavljanje njegovog poštenja u senku.

- Da li ste vi videli da neko Angelu Merkel optužuje za ovakve strašne stvari? Za reketiranje od 120 evra i nekakvu „najki“ trenerku? Pa molim vas. To su ozbiljne namere da se ugrozi moja ličnost i ozbiljna optužbe na račun predsednika Vlade jedne države - rekao je premijer.

Zloupotreba bolesnog

On je skrenuo pažnju i na to kako je javno mnenje osudilo to što je javno objavljena dijagnoza čoveka koj i je izneo lažne optužbe (Kornic), a niko se ne pita zašto je i ko zloupotrebio tog čoveka na takav način.

- Svi osuđuju novine i Zlatibora Lončara što su javno pričali o dijagnozi tog nesrećnog čoveka, a zašto niko nije postavio pitanje zašto su ljudi iz „Kurira“ njega zloupotrebili u ovakvoj aferi da lažno svedoči i optužuje. Da bi na kraju saslušanja on rekao da sam mu možda ja imaginacija. Dajte molim vas - poručuje Vučić i ističe da je sve ostalo u rukama državnih organa!

Vučić je rekao da je svestan da u Srbiji ima onih koji svakodnevno žele da uruše Vladu, sputaju evrointegracije i sruše ugled samoj državi, ali, kako je rekao, on se njih ne plaši!

- Tajkuni i lopovi neće promene, beže od njih. Oni žele da se vrate u mulj tajkunskog ludila, da podižu kredite i pare u bankama koliko hoće, kao u vreme prethodnog režima. Takvi i rade državi o glavi, takvi sprečavaju da pobedimo lopovluk i korupciju - rekao je Vučić.

Majkl Kirbi je prijatelj Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razočaran postupanjem pojedinih zapadnih diplomata u Srbiji, ali da je od njegovog ličnog stava mnogo važnije da se ne kvare odnosi naše zemlje sa zemljama iz kojih oni dolaze.

Na konstataciju novinarke da su se u javnosti pojavile tvrdnje da je u rušenje srpske vlade umešana ambasada SAD, Vučić je odgovorio da je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi njegov dobar poznanik.

- Ne mogu da se pohvalim da mi je prijatelj, već dobar poznanik, ali, što je najvažnije, on je dobar prijatelj Srbije, i to iskreno mislim. Što se šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta tiče, s njim radim profesionalno. To je sve što mogu da kažem - rekao je Vučić.

Srećan mu put

Odlazak Saše Mirkovića iz političke partije SNS nije mnogo uzbudilo premijera Aleksandra Vučića.

- Ko god želi da napusti stranku, srećan mu put! Šta sada, treba da kažem da je u stranci rascep, da su izbori na pomolu? Svašta! Sve dok je većina i dok sam ja tu, mi ćemo se boriti za Srbiju i narod - poručio je Vučić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi