Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Stefanović: Vučić prošao poligraf
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

29. 11. 2015.

Izvor: B92

Stefanović: Vučić prošao poligraf

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je premijer Aleksandar Vućić na sopstveni zahtev saslušan i da je prošao poligraf. Stefanović je rekao da je Aleksandar Vučić na poligrafskom ispitivanju negirao da je učestvovao u pritiscima, uceni i iznudi iskaza nekadašnjeg direktora Kurira Aleksandra Kornica, i najavio da će zbog toga biti sprovedena istraga.

 

"Aleksandar Vučić je dobrovoljno odgovarao na pitanja i na sva pitanja odgovorio sa ne, a detektor laži pokazao je da govori istinu. Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nije sedeo s njim bilo gde, a ponajmanje u nekoj kafani", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu. 

Stefanović je rekao da su zbog optužbi iznetih u listu Kurir Vučiću postavljena sledeća pitanja: 

Da li je ikada video Aleksandra Kornica, bivšeg direkotra Kurira? 

Da li se ikada sa njim sastao? 

Da li mu je nudio novac, funkciju u stranci ili bilo šta drugo za davanje lažnog iskaza?

"Na sva ta pitanja premijer je odgovrio sa "ne" i detektor laži je pokazao da govori istinu", rekao je Stefanović. 

On je ocenio da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem izneo takve informacije. 

"Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Kornica i nakon podnošenja izveštaja očekujem da se Tužilaštvo izjasni", dodao je Stefanović. 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u policiji saslušan na poligrafu o optužbama dnevnog lista Kurir da je učestvovao u iznudi i ucenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica. 

Stefanović je potvrdio da je policija uhapsila S.M. bivšeg pripadnika MUP-a srbije, pripadnika barske kriminalne grupe, koji je osam puta zatečen na prilazu domu porodice Vučić. 

Stefanović je rekao da da će biti maksimalno pojačana bezbednost premijera i svih državnih funkcionera koji bi mogli biti ugroženi.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

30.11.

2015.

Јадранка Нићин [neregistrovani] u 18:23

Заиграо се мали Перица...

Тотално неупућена у збивања која, по речима госин Стефановића, доведоше земљу Србију на ивицу пропасти, или тачније до њене дестабилизације (?!?) у покушају, питам се шта је то што је ову осакаћену и осрамоћену државу могло више да угрози од онога што садашња и претходна власт учинише по том питању?

Због њихових противуставних потеза Србија се скоро свакодневно тресе као да је на изузетно трустном подручју, а сад наједном неки (мени непознати) појединци, опет неким својим потезима замало изазваше слом земље ?! Шала или збиља? Или нешто треће што се иза брда ваља?

Изјава госин министра је посебна прича, која ме је и навела да напишем коментар.
Најпре, зашто МОРАМ да верујем њему да је премијер прошао на полиграфу (ово је више констатација, знајући како се иначе полуге ове власти покрећу, тј. ко коси а ко воду носи)..
И оно најважније, уколико су САМО она три питања постављена госин Вучићу, и за очекивати је да одговори са НЕ, јер су ОПШТА, посебно ДРУГО И ТРЕЋЕ!

2. Да ли се икада СА ЊИМ САСТАО? - питање се односи на ЛИЧНИ сусрет А.В и А.К.
Колико прочитах на овом сајту из кривичне пријаве А.К. - сусрет није био лични, већ ГРУПНИ.
Дакле, одговор Вучића је тачан - НЕ.
3. Да ли МУ ЈЕ НУДИО новац, функцију у странци или било шта друго за давање лажног исказа? - у преводу на српски, да ли му је ЛИЧНО А.В. нудио...?
И опет је Вучићев одговор тачан - НЕ, јер А.К. рече да је то НЕКО други учинио (уосталом, свима нама је познато како се код нас "демократски" доносе одлуке, или да поновим ону горенаведену народну изреку?)..

Значи, питања су била ОПШТА (није сад на тапету КО их припрема). НИГДЕ се не помиње НИШТА КОНКРЕТНО а пропо места сусрета, па помало чуди оваква изјава челног човека Министарства унутрашњих послова:
..."Александар Вучић никада није срео Корница, није седео с њим било где, а понајмање у некој кафани", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Београду. (?!?)
Или је госин министар ЛИЧНО убацио детаљ о КАФАНИ, или је грешка преводиоца !?

Све ово (цела папазјанија око "дестабилизације земље") ми више личи на Алана Форда и његову дружину, него на једну озбиљну земљу којој прети скора пропаст управо од начина вођења и унутрашње, а посебно спољње политике!
Заиста се заиграо мали Перица (ма ко да је од оних чија је последња)..

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi