Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Lov na Aleksandra Rodića i Kurir: Stigle nove pretnje smrću, preti se i Niniću, Kesiću i Obradoviću!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

29. 11. 2015.

Izvor: Kurir

Lov na Aleksandra Rodića i Kurir: Stigle nove pretnje smrću, preti se i Niniću, Kesiću i Obradoviću!

Vlasniku Kurira i Adria medija grupe Aleksandru Rodiću, članovima porodice Rodić i novinarima Kurira danas su stigle nove pretnje smrću, posle javne harange koju nedeljama, bez prestanka i najgrublje kršeći Zakon o medijima, sprovode državni mediji Informer i Pink!

 

Orkestrirana kampanja, po oprobanom gebelsovskom sistemu plasiranja bezočnih laži, uz podizanje panike i uznemiravanje javnosti, ne prestaje više od mesec dana, ali državni organi nisu našli za shodno da reaguju i pored najgrublje zloupotrebe nacionalne frekvencije i kršenja Zakona o medijima.

Dosad neviđena medijska haranga doprinela je stvaranju atmosfere za linč, a pored Aleksandra Rodića, pretnje preko Kurirovog internet portala su upućene i novinarima Zoranu Kesiću, Vukašinu Obradoviću, Ivanu Niniću i Aleksandru Bećiću, kao i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović!

Veljović ne reaguje

Zbog pretnji, koje konstantno stižu nedeljama, obavešten je i direktor policije Milorad Veljović, međutim on nije našao za shodno da reaguje ni posle tri dopisa, što možete videti u faksimilima koje objavljujemo! Ivan Ninić, novinar i osnivač NVO Centar za vladavinu prava, je pre tri meseca napadnut ispred svog stana. Još uvek se ne zna ko su bili napadači, ali Ninić pretpostavlja ko stoji iza napada. Istraga još nije dala rezultata! 

U dužem vremenskom periodu smo dobijali pretnje, koje smo prijavljivali policiji, a shodno tome policija je davala zaštitu. Pretnje su se uvek dešavale kada su novinari i urednici Kurira izveštavali o raznim kriminalnim radnjama u Srbiji i Crnoj Gori. Takođe i sada u ovom slučaju ova konkretna pretnja se dešava nakon izveštavanja novinara Kurira i razotkrivanju nezakonitih, odnosno kriminalnih radnji pojedinaca iz Srbije i Crne Gore. Kao i u ranijim periodima pretnjama prethode i medijski pritisci da gotovo svakodnevno televizija Pink i dnevni list Informer objavljuju niz neistinihith informacija o životu Aleksandra Rodića i porodice Rodić, i poslovanju njegovih kompanija, čime se doprinosi stvaranju atmosfere za linč, odnosno za napad na život.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi