Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Spremaju krimose da svedoče protiv Kurira
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

25. 11. 2015.

Autor: E. K. Izvor: Kurir

Spremaju krimose da svedoče protiv Kurira

Nakon što su za svoje prljave igre zloupotrebili tajkuna Miroslava Bogićevića, Goran Veselinović, kum premijera Aleksandra Vučića, i Dragan J. Vučićević, urednik tabloida Informer, spremaju nove lažne svedoke čija će uloga biti iznošenje gnusnih izmišljotina protiv vlasnika Kurira i AMG Aleksandra Rodića, njegove porodice i saradnika, ali i zaposlenih u listu Kurir.

Kako saznajemo, Veselinović, inače član SNS i vlasnik marketinške agencije, i Vučićević, ovim „svedocima" zauzvrat su obećali pomoć u sudskim postupcima koji se vode protiv njih zbog teških krivičnih dela i sumnji na višemilionske malverzacije.

Stalni kontakt

- Veselinović je u stalnom kontaktu s Vučićevićem. Njih dvojica su u panici i pažljivo spremaju scenario sa licima koja su umešana u ovu veliku aferu. Njihova uloga će biti da lažno optuže i oklevetaju vlasnika Kurira i zaposlene u toj kući. U tome su toliko daleko spremni da idu da se ta lica, od kojih su neka hapšena više puta zbog različitih kriminalnih dela, neće libiti da za reket optuže i zaposlene u Kuriru koji nemaju apsolutno nikakve veze s njima, odnosno nikad se nisu ni videli ni čuli s njima - priča izvor Kurira iz lista blizak Veselinoviću.

Ne postoje granice

- Radim s njim na nekom novom projektu i kad vidim na šta su spremni, ne želim da sedim s tim ljudima. Ne mogu da verujem da za njih ne postoje nikakve granice - dodaje naš sagovornik.

Poznata matrica

Tajkun Miroslav Bogićević utabao teren

Podsetimo, Vučićević i Veselinović su za prljavu kampanju protiv Rodića već koristili sličnu matricu, i to angažovanjem Miroslava Bogićevića (zastupa ga Veselinovićeva supruga). U montiranom procesu i samo dva dana nakon skidanja nanogice, Bogićević je na TV Pink izneo lažne tvrdnje o tome da je vlasniku Kurira i AMG Aleksandru Rodiću dao milion evra. Koliko su ove tvrdnje lažne dokazuje i to da je Bogićević u više navrata nakon toga davao oprečne izjave o događaju koji se navodno desio.

Indikativno je, međutim, da je ovom biznismenu, optuženom da je preko 42 kredita „Farmakomu MB" pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,9 milijardi dinara, nekoliko dana pre „priznanja" skinuta nanogica i ukinut kućni pritvor.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi