Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Profesora uhapsili zbog videa na Fejsu, Vučićević na slobodi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

23. 11. 2015.

Autor: M. Branković Izvor: Kurir

Profesora uhapsili zbog videa na Fejsu, Vučićević na slobodi

Andrej Fajgelj, profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, priveden je juče jer je na Fejsbuku pozivao na ustanak.

 

S druge strane, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević samo dan pre toga širio je paniku, i to na Pinku, televiziji s nacionalnom frekvencijom, i Studiju B, a niko ga posle toga nije pozvao čak ni na informativni razgovor.

Fajgelja su oko 16 časova uhapsili pripadnici SBPOK u njegovom domu u Novom Sadu, pošto je na društvenoj mreži objavio video u kojem je, između ostalog, rekao:

- Ja bih najradije plakao, najradije bih urlao od besa, uostalom to sam malopre i radio. Mogu samo da kažem da se nadam da će nakon ovog dana, ovog puzanja, ovog klečanja, doći ustanak i da ćemo se uspraviti i da ćemo se setiti da imamo kičmu!

Uspeli smo da se čujemo s Fajgeljom dok su ga vozili ka Beogradu.

Zaplenili kompjutere

- Privode me zbog pozivanja na nasilnu promenu ustavnog poretka. Veoma sam iznenađen. Njih desetoro je došlo kod mene kući oko 13.30 časova. Tražili su da im dam šifre svojih računara i naloga, što sam odbio, pa su to zaplenili. Porodica je veoma uplašena, deca su plakala, to je za njih veliki šok - rekao je Fajgelj i dodao da će, prema mišljenju njegovog advokata, ostati u pritvoru 30 dana.

Ovo privođenje pokazalo je da u Srbiji aršini nisu jednaki za sve jer, da jesu, priveden bi bio i Dragan J. Vučićević, koji je u subotu na TV Pink urlao da će premijer Vučić biti ubijen i da se sprema državni udar.

- Ako (Vučić) ode u Kinu, u Srbiji će nastati haos! Ako on ode u Kinu, ovde će biti državni udar! Opasna ekipa doputovala je u Beograd da ubije Vučića - govorio je Vučićević.

Ne snosi sankcije

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević naglašava da pravda mora biti jednaka za sve:

- Ako je ona specijalna, posebna i selektivna, onda to nije pravda. Za sve moraju biti jednaki zakoni. Vučićević je čovek koji se pokazao krajnje neprofesionalno. Vidi se da on ne snosi nikakve sankcije zbog izrečenih reči. Ne podržavam to, ponavljam, pravda mora biti jednaka za sve.

Ovo je govorio Fajgelj:

- Mogu samo da kažem da se nadam da će nakon ovog dana, ovog puzanja, ovog klečanja, doći ustanak

- Vučić je starletizaciju doveo u državništvo, na vrh države je postavio starletizaciju kao model

- Čitava Srbija je postala pederska, zamenila je našu slobodarsku dušu ropstvom, potpuno smo napravili regresiju unazad, u tursko ropstvo

- Postoji samo jedan način da se sa time obračuna i da ovaj narod povrati dostojanstvo, otvorite udžbenike za osnovne škole i pogledajte koji je to način i šta će se svima vama dogoditi kad dode sloboda.

Ovo je govorio Vučićević:

- Ako (Vučić) ode u Kinu, u Srbiji će nastati haos! Ako on ode u Kinu, ovde će biti državni udar!

- U Beograd se vratila grupa ubica koja stoji iza atentata na Đindića

- Opasna ekipa doputovala je u Beograd da ubije Vučića

- Oni spremaju zlo! Moram da ponovim premijeru: „Ne idi u Kinu, bićeš srušen, ne idi u Kinu, nećeš preživeti!"

- Pratite šta će se dešavati do srede. Haos će kulminirati u petak

- Ministarke Mihajlović i Udovički premijeru direktno rade o glavi

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi