Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Glavni urednik Informera upozorio: Vučiću, ne idi u Kinu, sprema se državni udar!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

22. 11. 2015.

Izvor: Informer

Glavni urednik Informera upozorio: Vučiću, ne idi u Kinu, sprema se državni udar!

Gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, upozorio je premijera Aleksandra Vučića da ne putuje u planiranu posetu Kini, jer se u Srbiji sprema državni udar!

 

Vučićević je apelovao na premijera da ostane u Srbiji, jer se u suprotnom otvara prostor onima koji žele da preuzmu vlast!

Da podsetimo, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od ponedeljka, na poziv kineskog premijera Li Kećijanga, u zvaničnoj poseti Kini, u okviru koje će učestvovati na 4. samitu šefova država i vlada Kine i Centralne i Istočne Evrope.

Demanti Nezavisnog sindikata policije: Ne stupamo u štrajk, ni jedna partija ne stoji iza nas

Nenamernom omaškom glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević je u jutrošnjem gostovanju pomenuo Nezavisni sindikat policije umesto, kako je trebalo, Policijski sindikat Srbije.

Tim povodom, predsedavajući predsedništva Nezavisnog sindikata Srbije Velimir Lukić obratio nam se sledećim saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

"Nezavisni Sindikat Policije u cilju zaštite sindikalnog delovanja u Ministarstvu Unutrašnjih Poslova kao i radi zaštite profesionalnog i ljudskog dostojanstva policijskih službenika, ovim putem demantuje izjavu Dragana J. Vućićević glavnog urednika i vlasnika dnevnog lista "Informer" koji je u jutarnjem programu dana 21.11.2015.godine na televiziji Pink, izneo neistinitu tvrdnju da Nezavisni Sindikat Policije stupa u štrajk dana 23.11.2015.godine i da iza tog štrajka stoji određena politička partija odnosno Socijalistička partija Srbije, kao i drugi niz tvrdnji koje nanose štetu našem sindikatu. 

Iznošenjem ovakvih tvrdnji koje se vezuju za Nezavisni sindikat policije nanosi se direktna šteta našem sindikatu, koji se u svom sindikalnom delovanju nikada nije bavio dnevno-političkim temama već isključivo svoje delovanje usmerava u cilju zaštitite prava svih zaposlenih u MUP RS i istovremeno narušava poverenje građana Republike Srbije u državne institucije. Podsećamo imenovanog da Nezavisni Sindikat Policije nije imao medijskog prostora u dnevnom listu "Informer" u kojem bi mogao da iznese svoje sindikalne stavove, otuda dodatno iznenađuje "slučajno" navođenje našeg sindikata u gore citiranoj izjavi g-dina Dragana J. Vućićevića.

Zahtevamo da se ovaj demanti pročita na televiziji "Pink" i da se objavi u dnevnom listu "Informer" u nadi da će g-din Dragan J. Vućićević ubuduće iznositi proverene i tačne informacije vezane za Nezavisni sindikat policije."

Vučićević: Iskreno se izvinjavam Nezavisnom sindikatu policije, nisam mislio na njih

Dragan J. Vučićević izvinio se Nezavisnom sindikatu policije i rekao da je do njihovog pominjanja došlo omaškom i bez zle namere:

- Najiskrenije se izvinjavam Nezavisnom sindikatu policije i njegovim članovima, jer sam ih nenamernom greškom pomenuo u gostovanju na TV Pink. Nije bilo nikakve zle namere, već sam samo napravio omašku u brzini i želji da što više toga kažem. Mislio sam zapravo na Policijski sindikat Srbije, koji vodi Veljko Mijalilović. Još jednom se izvinjavam na slučajnoj omašci.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi