Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Žarković: Rodić je lažni ugovor prodao za 1.000.000€ u kešu!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

20. 11. 2015.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Žarković: Rodić je lažni ugovor prodao za 1.000.000€ u kešu!

Glavni urednik nedeljnika „Vreme“ Dragoljub Žarković tvrdi da je od nemačke „Funke medija grupe“ (bivši VAC dobio dopis u kome ga obaveštavaju o ulozi gazde Kurira Aleksandra Rodića u pokušaju preuzimanja vlasništva nad „Politikom", „Novostima“ i novosadskim „Dnevnikom".

 

Žarković u svojoj kolumni prenosi da su ga Nemci obavestili da Rodić i njegov partner Dušan Bjelopetrović Nemcima zapravo nisu ništa platili!

Prenosimo ovaj deo Žarkovićevog teksta:

U moru pošalica i ozbiljnih, pretencioznih poruka na mom stolu se pojavio i dopis „Funke medija grupe“ s namerom da pojasni ulogu Aleksandra Rodića i drugih zainteresovanih lica u pokušaju preuzimanja vlasništva VAC-a nad dnevnim listom „Politika", „Novosti" i novosadskim „Dnevnikom".

Dva detalja su upečatljiva. Akcija oko „Novosti" ima kodno ime „River“, kao u špijunskim filmovima, dok pismo obaveštava da je pred sudom u Esenu (Nemačka), podignuta tužba protiv PNM, „Politike štamparije" i „Politike“ a. d. u visini od ukupno 22.351.750,12 evra na osnovu zajma. Pravi Nemci - gde nađoše ono „koma 12 evra“. Šta ti je nemačka preciznost.

Pismo obaveštava da su u novembru 2011. Aci Rodiću i Dušanu Bjelopetroviću „prodati vlasnički udeli u potraživanju na osnovu pozajmice“, ali da vas ne davim detaljima iz analize jednog pravnog dokumenta, može se zaključiti da pomenuti nisu ni kintu dali, ali su uspeli da to ništa pretvore u nešto prodali su Miroslavu Bogićeviću jedan fiktivni ugovor za milion evra u kešu.

Mučeni biznismen po nagovoru Borisa Tadića, Dušana Bjelopetrovića i pokojnog Mikija Rakića otkupio je, po sopstvenom priznanju javno izgovorenom dva dana posle milosrdnog skidanja kažnjeničke nanogice, ugovor od Rodića i Bjelopetrovića i bio je spreman daplati još oko četiri miliona evra, ali je u međuvremenu propao. Čaršijabmji da su se Rodić i Bjelopetrović pokarabasali oko onog miliona u kešu. Umesto da podele pare, Rodić je navodno tražio70 odsto za sebe...

Rodić preti ubistvom na sudu!?!

Gazda „Kurira" juče nije hteo da komentariše tvrdnje Dragoljuba Žarkovića. Umesto odgovora, iz Rodićevog lista nam je stigla pretnja tužbama: „Ubićemo vas na sudu", drsko nam je odgovorila šefica kabineta Aleksandra Rodića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi