Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

18. 11. 2015.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Reketaš

Vlasnik „Kurira" Aleksandar Rodić prodao je početkom 2013. žig svojih propalih dnevnih novina „San“ za neverovatnih 680.000 evra, i to firmi iz Beograda koja se nikada nije bavila medijima!

 

Ugovor o prenosu žiga do kog smo došli pokazuje da je Rodićeva firma „Kurir info“ sklopila ovaj „posao“ 1. februara 2013, samo mesec dana pošto je „San“ 31. decembra 2012, posle samo 37 brojeva, ugašen zbog katastrofalnih rezultata prodaje.

Dao pare na rate

Ovaj ugovor je, očigledno, samo pokriće za milionski reket jer niko normalan ne bi dao tolike pare za nešto što na tržištu nema apsolutno nikakvu vrednost.

Sagovornici Informera koji su nam dostavili ugovor kažu da je „prodaja žiga" višegodišnji unosni biznis Aleksandra Rodića, koji je nasledio od oca Radisava - Raje.

- Rodići privatnim i poverljivim informacijama iz posla ucenjuju biznismene, koji onda u strahu od afera i provlačenja kroz medijsko blato pristaju da im plate desetine, a često i stotine hiljada evra za žigove propalih novina!?! Ovaj čovek koji je morao da kupi „San“ njihova je najveća žrtva! Dve godine im je svakog meseca isplaćivao rate tog reketa. Preko računa im je dao svih 680.000 evra, do poslednjeg evra! - kaže naš izvor.

Na pitanje zašto je reketirani biznismen pristao da plati pravo bogatstvo za žig koji realno ne vredi ništa, on odgovara: - U trenutku kada su Rodić i saradnik krenuli da ga ucenjuju, taj čovek je bio u velikim investicijama, povukao je velike kreditne linije i nikako mu nije trebalo da mu se ime i slika povlače po naslovnicama „Kurira“. Morao je da ćuti i da plati!

I zaista, novinari Informera su istražujući ovaj slučaj došli do dokaza da je reketirani biznismen (ime poznato redakciji) Rodićima isplatio svih 680.000 evra reketa!

Gazda „Kurira" Aleksandar Rodić je i juče odbio da odgovori na naše pozive i poruke. Ni njegovi saradnici nisu hteli da govore za Informer.

Na drugoj strani, vlasnik „Farmakoma“ Miroslav Bogićević, koji je prošle nedelje javno priznao da je Rodiću i njegovom ortaku Dušanu Bjelopetroviću morao da plati reket od čak milion evra u kešu, kaže da je samo pitanje dana kada će se javiti nove žrtve reketa gazde „Kurira“.

- Ništa me ovo ne iznenađuje. Čuo sam i pre za ovakve slučajeve. Siguran sam da će se pojaviti još mnogo ljudi koje su oni reketirali... - kaže Bogićević.

To je krivično delo

Advokat Čedomir Stojković ocenjuje da je cena od 680.000 evra potpuno neverovatna, s obzirom na to da se niko živ u Srbiji više ne seća novina „San“.

- Ni robni brendovi koji postoje od Tita naovamo i imaju veliku težinu na tržištu nisu prodavani za više od milion evra. Ukoliko je tačno da je ta cena postignuta zahvaljujući ucenama medijskim linčom, možda tu ima elemenata krivičnog dele iznude, napominje Stojković.

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija smatra da je ova trgovina u najmanju ruku čudna.

- Kada kupujete, onda se očekuje da za tako veliki novac dobijete nešto što toliko i vredi. Zato je ovde verovatno prodaja žiga bila samo maska za nešto drugo što je urađeno i zašta je isplaćena tolika količina novca - zaključuje Dobrašinović.

Žrtve Rodićevog reketa, javite se! Pozivamo sve žrtve reketiranja gazde „Kurira" Aleksandra Rodića, njegovih urednika i saradnika da se jave redakciji Informera i otkriju Srbiji strašnu istinu. Telefon redakcije Informera je 011/6555-261.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi